Jazz

Artishock in lock down

Het is niet anders. Tot zeker 29 april 2021 gaat Artishock dicht. Alle al geplande activiteiten tot die tijd zijn geannuleerd. Artishock gaat natuurlijk proberen de verloren tijd in te halen

Met alle werkgroepen kijken we vooruit én werken samen aan een mooi cultureel aanbod in 2021. We hopen en rekenen erop jullie allemaal weer snel te zien.

Het bestuur

Jazzconcert EFRAIM TRUJILLO 4, 'Slow your Roll'

Zaterdag 15 mei, aanvang 20.30 uur, entree € 15- / 10,-.

2105EfraimTrujilloSlow your Roll album cover2105EfraimTrujilloWaar kennen we de tenorsaxonist Efraïm Trujillo van? Van zijn gepeperde bijdragen aan de muziek van de Ploctones, de band met gitarist Anton Goudsmit, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink. Muzikale ophef en vertier verzekerd! Al een aardig tijdje terug leverde Trujillo een bijdrage aan een eerbetoon aan de Surinaamse tenorsaxofonist Kid Dynamite in de Stadsschouwburg in Amsterdam.
De laatste keer dat we bij Artishock van hem konden genieten was bij het concert van The Preacher Men in september 2019. De recensie spreekt van een “Formidabele muzikale donderpreek van The Preacher Men"! Een band die naar de publieksprijs leek te solliciteren en die een intense ode aan de blues en gospel bracht. Ook voor die band componeerde de tenorsaxofonist de stukken. “De hoogmis van de blues is aanstekelijk opgediend door de misdienaren van The Preacher Men", aldus de recensie van toen. We horen Trujillo dus regelmatig in bands met een turbulente sound die met de overdrive wel raad weten.
Nu is de band Efraïm Trujillo 4 geformeerd waarin bassist Jeroen Vierdag van de Ploctones en drummer Dirk de Nijs van De Raad van Toezicht muzikale medestanders zijn. Pianist Sjoerd van Eijck completeert het viertal. Hij is bekend van een trio met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits die hun heil zoeken in verstilde fjordenjazz. De muziek van dit viertal zal minder verstild zijn. Trujillo schreef twaalf nieuwe en originele stukken in de stijl van Wayne Shorter, John Coltrane en Joe Henderson, allen grootheden op de tenorsaxofoon. "Slow your Roll” is een compositie in de typische calypsostijl van Sonny Rollins, ook al zo'n legendarische tenorsaxofonist! Luister op youtube naar Black Nile, een compositie van Wayne Shorter, uitgevoerd door de bende van vier van Trujillo en je weet waartoe de muzikanten uit dit selecte gezelschap in staat zijn. Trujillo en Van Eijck in de schijnwerpers! Laten we hopen dat de stilte van het noodgedwongen muzikaal reces door corona op eminente wijze verbroken zal worden door Efraïm Trujillo en zijn trawanten.

Bezetting: Efraïm Trujillo - tenorsax; Sjoerd van Eijck - toetsen; Jeroen Vierdag - bas; Dirk de Nijs - drums.

Title track

 

 

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Reserveren is weer mogelijk als de corona maatregelen deze voorstelling weer toestaan!