Jazz

Jazzconcert MARTIJN VAN ITERSON TRIO,

Zaterdag 20 februari: aanvang 20.30 uur, entree € 15,- /10,-.

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Reserveren is weer mogelijk als de corona maatregelen deze voorstelling toestaan!

2102Martijn van Iterson

Bij topgitarist Martijn van Iterson is de erfenis van de klassieke jazzgitaristen als Wim Overgaauw (van wie hij les kreeg) en Wes Montgomery in de allerbeste handen. Hij heeft een warm bloedend hart voor de jazztraditie. Het Great American Songbook moet hij kunnen dromen. Het uitvoeren van die standards moet voor hem een euforische sacrale handeling zijn. Er zal geen standard uit dat “liedboek” zijn dat nog geheimen voor hem kent.
Toen een paar jaar terug de Amerikaanse jazzzanger Kurt Elling naar Nederland kwam, stond Van Iterson te popelen om hem met het Jazzorchestra of the Concertgebouw te begeleiden. Elling en het Jazzorchestra waren te gast bij DWDD en speelden de sterren en strepen van de hemel en daarin had Van Iterson een niet gering aandeel. Muziekliefhebbers waren gewaarschuwd: daar moesten ze bij zijn!
Martijn van Iterson speelt onder andere in het Ilja Reijngoud kwartet en het Sjoerd Dijkhuizen kwartet. In zijn eigen kwartet speelt hij met Karel Boehlee (de favoriete pianist van Toots Thielemans!), Frans van der Geest op contrabas en topdrummer Martijn Vink. Toch heeft Van Iterson in de context van zijn eigen kwartet tal van composities op zijn naam staan. In 2004 kwam de cd “The Whole Bunch” uit. In 2007 verscheen de cd “Streetwise” en in 2014 verscheen de cd “Swarms”. Dat de Amerikaanse jazzgitarist Pat Metheny “The Whole Bunch” bijzonder hoog aansloeg mag voor een kwaliteitskeurmerk doorgaan. In 2004 ontving Van Iterson uit handen van Pat Metheny de Bird Award! Het kon niet mooier! Oud nieuws natuurlijk maar het blijft een geweldige aanbeveling. Van Iterson heeft in contrabassist Frans van der Hoeven en slagwerker Joost van Schaik begeleiders van het allerhoogste niveau aan zijn zijde. Het repertoire bij Artishock zal waarschijnlijk een cocktail van standards en eigen composities zijn. We verheugen ons nu al op het prachtig warme geluid van de Gibson met klankkast van Van Iterson.

Bezetting: Martijn van Iterson - gitaar; Frans van der Hoeven - bas; Joost van Schaik - drums.