Jazz

Jazzconcert TEIS SEMEY QUINTET

Zaterdag 18 december, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.


Wegens de coronamaatregelen geannuleerd!

2112TeisSemeyQuintetposterDe jonge Deense gitarist Teis Semey hebben we al eens bij Artishock gehoord. In september 2020 trad hij aan als één van de bandleden van De Guy Salamon Group. Uit de recensie van dat concert valt het volgende fragment op. “En dan zo'n acht man sterke combinatie van een blaaskapel en een rockband (vier blazers, piano, gitaar, bas en drums) die strak gecomponeerde stukken met veel dynamiek ten beste gaf. De muziek leek geen haast te hebben en dat versterkte de verhalende en theatrale potentie van de band. De Deense gitarist Teis Semey was een regelrechte publiekstrekker met zijn fabelachtige techniek en uitdagende spel (..)”.

Semey kreeg les van drie Nederlandse grootmeesters op de gitaar: Reinier Baas, Jesse van Ruller en Maarten van der Grinten! Semey is (virtuoos) gitarist en componist. Bij het concert kunnen we een cocktail van indie rock, jazz en meditatieve klassieke muziek verwachten. Avantgardistische elementen en een punk attitude lijken twee muzikale handen op één buik! Het debuutalbum "Where The Fence Is The Highest” kwam uit in 2019 en in 2020 verscheen het tweede album: "Throw Stones”. De band zou een "vuige, meditatieve, akoestische sound” hebben. Dat klinkt nogal ambivalent! Teis Semey wordt als componist hoog aangeslagen. Onlangs won hij de "Best Arrangement Prize” tijdens de prestigieuze Keep an Eye Jazz Awards. Eerder al won hij het Prinses Christina Jazz Concours. In het tweede album is te horen dat het spel van Semey geworteld is in de traditie van de Scandinavische folkmuziek. Zijn muziek wordt aangeprezen als innovatieve en reflectieve muziek. De Deense gitarist trad tijdens de Edison Jazz/World Awards op met stersaxofonist Joshua Redman. Slechts 2112Teis Semey Quintet 2020 bigweinigen krijgen die kans! Luister op youtube naar de compositie "Glue” en je waant je een boeddhistische monnik in een hooggelegen klooster die de sjamaan in zichzelf zoekt! Sfeervolle, meditatieve muziek die zomaar als filmmuziek gebruikt zou kunnen worden.

Inmiddels is er zelfs een derde cd op komst: "Mean Mean Machine” zou in november 2021 moeten uitkomen. De cd wordt aangekondigd als nieuwe Scandinavische avantgarde punk. Een cd-presentatie van maar liefst drie cd's staat ons te wachten. We zijn zeer benieuwd naar de klankwereld die we op dit concert zullen leren kennen.

Bezetting: Teis Semey (Denemarken) - gitaar; Alistair Payne (Schotland) - trompet; José Soares (Portugal) - altsax; Jort Terwijn (Nederland) - bas en Sun Mi Hong (Korea) - drums. 

 

 

Reserveren is weer mogelijk: Naar kaarten reserveren!