Jazz

Jazzconcert NUEVA MANTECA

Zaterdag 20 november, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.

 Let op: u kunt deze avond alleen bezoeken met een geldig corona-bewijs (QR code + legitimatie). Zie hier voor uitleg.

 

 

Adembenemende Latin Jazz2111cd hoes Nueva Manteca Art

2111NuevaManteca

‘Art’

Nueva Manteca heeft maar liefst 12 succesvolle albums uitgebracht en is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw niet meer weg te denken uit het muzikale universum van de latin jazz in Nederland en daarbuiten. In 1986 al mocht Nueva Manteca als eerste Europese Latin jazzgroep een cd uitbrengen op het label van Blue Note! De bandleden van nu, afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay, rechtvaardigen het stempel: kosmopolitisch gezelschap!
De nieuwste cd ‘Art’ (Tribute to Art Blakey & The Jazz Messengers), die dit jaar moet verschijnen, zal een poging bevatten om al die onvergetelijke nummers zoals "Bluesmarch” en "Moaning” in een kleurig nieuw jasje van de latin jazz te steken. Een transformatie die zomaar een revelatie kan worden. Dat de band ook in het buitenland gewild is, hoeft niet te verbazen. Montreal Jazz, New York, San Francisco. Nueva Manteca was there! Een hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met de legendarische Paquito D'Rivera (Cubaanse saxofonist en klarinettist) en Michel Camilo (jazzpianist en componist uit de Dominicaanse 2111NuevaManteca2Republiek). Ooit speelden de toptrompettist Jarmo Hoogendijk en de fenomenale slagwerker Lucas van Merwijk in de Cubop band maar ondanks wisselingen in de bezetting herrijst de band als een feniks uit zijn muzikale as. Wellicht zijn nu saxofonist Ben van den Dungen en pianist Marc Bisschof de blikvangers van de band.
We kunnen zeker zijn van een avond vol swingende en gepeperde muziek van een gelauwerd ensemble. Daar wil je bij zijn toch! Leve de Cubop en leve Dizzy!

(foto's Eric van Nieuwland)


Bezetting:
Oscar Cordero – trompet; Ben van den Dungen – sax; Samuel Ruiz – bas; Marc Bischoff – piano; Enrique Firpi – drums; Nils Fischer – percussie.

 

 

Reserveren is verplicht: Naar kaarten reserveren