Jazz

Extra Concert: Henk Meutgeert, ontmoeting van 4 lokale jazzmusici.

Zondag 5 juni, aanvang 14.30 uur, entree € 10,-/8,-.

 LogoArtishock 55 stempel zwart schaduw

Concertfoto's 5 juni:

2206HenkMeutgeert6

2206Henk Meutgeert 12206Henk Meutgeert22206Henk Meutgeert32206HenkMeutgeert42206HenkMeutgeert52206HenkMeutgeert7

(foto's Ron van Ewijk).

en een korte filminpressie, ook van de hand van Ron van Ewijk.

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Het stimuleringsfonds van de Gemeente Soest stelt Jazzpodium Artishock in de gelegenheid een aantal concerten met lokale muzikanten te organiseren. SPA-optredens staat voor Soester Programmering Artishock. Het komt voort uit een gemeentelijk subsidieprogramma na de corona misère.


2206HenkMeutgeert1Henk Meutgeert: Een muzikaal verhaal door lokale musici.

Henk Meutgeert: componist, arrangeur, dirigent en pianist! Meutgeert is in april benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn indrukwekkende staat van dienst en zijn grote rol van betekenis voor de Nederlandse jazzmuziek. Hij staat nationaal en internationaal in hoog aanzien, wat in schril contrast staat met zijn bescheiden karakter.
Is hij de Quincy Jones der Lage Landen? Hij arrangeerde onder andere voor het Metropole Orkest. Zijn grote bekendheid dankt hij wellicht aan zijn rol als dirigent bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. We kennen hem nauwelijks als pianist. Hij kan goed uit de voeten op de piano, maar zijn toegevoegde waarde ligt toch vooral in het inspirerende muzikale verhaal dat hij in woorden maar ook in akkoorden ten beste geeft. Eerder al was hij in die opzet bij Artishock te gast. De thematische verbanden die hij wist te leggen tussen jazzmuziek en klassieke muziek leverden een zeer geslaagde masterclass op. Nu zullen onder andere “In a sentimental mood” en "Summertime” ter sprake komen en natuurlijk ook vertolkt worden. Laten we hopen dat hij ingaat op die wonderschone vertolking van “In a sentimental mood” van Duke Ellington en John Coltrane. Dat ligt in de lijn der verwachtingen want Meutgeert wordt onder anderen begeleid door de Soester muzikanten Marco van Os op contrabas (die met zijn basspel zowel prachtig de begeleiding verzorgt alsook solistisch schittert) en Semmy Prinsen op tenorsaxofoon. Zangeres Marjoleine Leene zal ook een bijdrage leveren. Semmy Prinsen zal tevens als 'dj Sem' zijn mooiste 78 toeren platen laat horen en op Stan Getz-achtige wijze een bijdrage leveren!
Luister naar de aflevering van Jazzhelden over Henk Meutgeert en je weet wat je kunt verwachten: een pianist die inspirerend toelicht wat hij speelt. Luister naar dit muzikaal verhaal!

Bezetting: Henk Meutgeert – piano; Marjoleine Leene – zang; Semmy Prinsen – tenorsax; Marco van Os – bas.

2206HenkMeutgeert geridderd

 JazzHeldlogo jazzhelden live