Jazz

Extra Concert: The Locals, Old School Main Stream Jazz.

Vrijdag 24 juni, aanvang 20.30 uur, entree € 10,-/8,-.

 

LogoArtishock 55 stempel zwart schaduw

 

Het stimuleringsfonds van de Gemeente Soest stelde Jazzpodium Artishock in de gelegenheid een aantal concerten met lokale muzikanten te organiseren. Op 24 juni traden in dit kader 'The Locals' op. 
SPA-optredens staat voor Soester Programmering Artishock. Het komt voort uit een gemeentelijk subsidieprogramma na de corona misère.

'The Locals' hebben hun thuisbasis in Soest, waar ze in de JazzClub van Artishock graag geziene en gehoorde gasten zijn. Ze putten het leeuwendeel van hun repertoire uit de naoorlogse Amerikaanse Jazz. Toegankelijke jazz dus die het publiek in een euforische stemming kan brengen. Geen “music for the millions”, maar ook geen muziek voor de elite. Aguiar is een avontuurlijke blazer; Prinsen z’n spel wordt gekenmerkt door fraaie melodische lijnen en Job Helmers op bariton, is de bevlogen bespeler van de schurende en ronkende 'hoorn des overvloeds'.

Helaas was er weinig publieke belangstelling voor dit afsluitende concert van het seizoen en werd er besloten om het optreden in de Soos te doen. Het leek daardoor wel op een vertrouwde JazzClub avond; wel zo intiem en gezellig met, na afloop, een spontane toegift door enkele muzikanten.

(Foto's Ron van Ewijk)

2206TheLocalsband

2206TheLocalsSemmy1

2206TheLocalsDavid12206TheLocalsJob1

2206TheLocalsArthur2206TheLocalsJasper22206TheLocalsMarco1

2206TheLocalsSemmy22206TheLocalsDavid22206TheLocalsJobMarco

2206TheLocalsJasper1

Bezetting:

Semmy Prinsen - tenorsax
Arthur Rombouts - piano
Job Helmers - baritonsax
David Aguiar - tenorsax/dwarsfluit
Marco van Os - bas
Jasper van der Wilden - drums.