Archief

Röntgen Trio

Zondag, 27 november 2022, 15.30 uur. Entree € 12,00 - leden € 10.00

Deze middag speelt in Artishock het Röntgen Trio, gevormd door drie musici die een unieke combinatie van instrumenten bespelen: hobo, fagot en fluit.
Er ontstond een brede toepassing voor deze instrumenten tijdens de Barok omdat instrumentale muziek in die periode even belangrijk was geworden als vocale muziek. Ook in de hierna volgende muzikale periodes als de Klassieke periode, de Romantiek en het Impressionisme en natuurlijk ook in de muziek van de 20e eeuw werd er veel muziek voor deze blaasinstrumenten geschreven.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Röntgen Trio een breed en gevarieerd programma heeft kunnen samenstellen met muziek van componisten uit genoemde periodes. Beginnend met de Barokcomponist Henry Purcell zullen verder stukken worden gespeeld van de Klassieke componisten Widerkehr, Haydn en Cambini en van de componisten uit de periode van de latere Romantiek (Grieg) en de daarop volgende ‘Moderne’ muziekperiode (Jurriaan Andriessen en Jacques Leclair).

Van genoemde componisten zullen Widerkehr en Cambini, beiden uit de Klassieke periode, wellicht niet zo bekend zijn. Widerkehr kwam uit Straatsburg en speelde als fagottist en cellist in Parijs. Daarnaast gaf hij les en componeerde hij, met name voor verschillende blaasinstrumenten. Cambini maakte in Napels zijn debuut als violist maar vertrok later naar Parijs waar hij vele composities scheef. Op latere leeftijd was hij werkzaam als muziekcriticus.

De leden van het Röntgen Trio, Dorine Jansma, Ellen Koot en Hanneke Provily hebben inmiddels in vele gerenommeerde orkesten en ensembles gespeeld en zijn nog steeds met veel enthousiasme actief als uitvoerend musicus.

Muziek dus om weer te komen genieten, met een drankje en lekkernij in de gezellige sfeer van Artishock.

U kunt reserveren op tel.nr. 030-2203949