Archief

Zondag 22 februari 15.00 uur
Entree € 12,00; leden € 9,00

Artishock gaat klassiek!!!

2015-02 artishock klassiekOp 22 februari a.s. zal Artishock een podium bieden aan een drietal klassiek geschoolde musici voor de uitvoering van een fraai concert. Je kunt dit gerust zien als een bijzonder moment en ook als een experiment want klassieke muziek werd al lange tijd niet meer geprogrammeerd bij Artishock. We zijn dan ook benieuwd hoeveel liefhebbers in Soest en omstreken we met dit concert een plezier gaan doen.

Op het programma staat muziek uit de 17e en begin 18e eeuw van componisten als Kühnel, Schenck, Fux, de Visée en Marais, uitgevoerd op viola da gamba en luit, specifiek muziekinstrumenten uit die periode. De drie musici die we gaan ontvangen zijn ervaren spelers die frequent op het podium staan.

Margriet Verzijl geeft als luitiste soloconcerten en is artistiek leider van ensembe Musica del Seicento. Daarnaast begeleidt ze vocalisten en instrumentalisten.
Jan Kaldeway is naast musicus ook pedagoog en wordt als gambist regelmatig gevraagd voor ensembles.
Marco de Souza is Braziliaan van origine en studeerde in Sao Paulo koor- en orkestdirectie. Eenmaal in Nederland bekwaamde hij zich als gambist. Hij zet zich speciaal in voor muziekeducatie voor kansarme kinderen en is om die reden in 2013 verkozen tot Amsterdammer van het jaar.

Een unieke kans om weer eens klassieke muziek te beluisteren in Artishock!

Artikel Soester Courant van 18 februari j.l.