Archief

Klassiek concert

Zondag 7 oktober 15:30 uur

Leden € 8,00; niet leden € 10,00

Ensemble Chanterelle


Muziek uit de Republiek der Nederlandenartishock klassiek links

Het Ensemble Chanterelle is inmiddels een vaste waarde geworden in onze jaarlijkse serie klassieke concerten in Artishock. Na de eerder uitgevoerde concerten rond werken van Engelse componisten en werken uit de Lutherse traditie brengt het ensemble zondagmiddag 7 oktober een bijzonder programma met muziek uit de Republiek der Nederlanden.

De componisten waar we muziek van zullen gaan horen zijn allen ofwel afkomstig uit de Republiek, ofwel ze woonden er geruime tijd. De muziek die is uitgekozen komt uit de Barok (ca. 1600-1750) en is de opvolger van de renaissancemuziek.
Tijdens de Barok kon de muziek bijzonder gedijen door de bloeiende muziekcultuur aan de diverse Europese vorstenhoven. Veel hoogtijdagen en festiviteiten werden opgeluisterd door speciaal voor die gelegenheid in opdracht gecomponeerde werken.

Deze middag gaan we onder meer muziek beluisteren van Willem de Fesch, Elias Brunnenmüller, Josina van Boetzelaer, Constantijn Huygens, Pietro Locatelli, Johan Schenk en Belle van Zuylen.  

De uitvoerenden deze middag zijn:

Ingrid Wage, sopraan

Hanneke Provily, traverso

Martine Visser, klavecimbel

Jan Kaldeway, basgamba

Muziek dus om van te komen genieten en te omlijsten met een drankje en een lekkernij in de gezellige huiskamersfeer van Artishock.