PodiumPlus

Au Petit Bonheur

Zondag 18 december 2022, 15:00 uur.

Kaarten:
- Alleen concert: € 12,-  (leden € 10,-)
- Concert, soep en film: € 25,-  (leden € 22,50)

Kaarten kan je reserveren door een mail te sturen naar tickets@artishock-soest.nlDus NIET via ons reguliere ticketsysteem!

Het is al weer bijna een eeuw geleden dat Django Reinhardt en Stéphane Grapelli met hun ‘Quintette du Hot Club de France’ een heel nieuwe stijl ontwikkelden die bekendstaat als jazz manouche of gipsyjazz. Daarmee was de basis gevormd voor vele interpretaties uitgevoerd door bijvoorbeeld het Rosenberg Trio, Paulus Schäfer en Tim Kliphuis. Een ontwikkeling die nu nog steeds gaande is.

Kunstschilder en ervaren Hot Club de France gitarist Jan de Jong kwam op het idee om tijdens de Coronastop zijn oude bekende en oude stijl jazzpianist Gijs Tegelberg (en liefhebber van Eddie Lang en Joe Venuti) op te zoeken om als duo terug te gaan naar de essentie van de beginjaren en daar enige opnames van te maken. Zij gebruikten daarbij de oorspronkelijke eenvoudige akkoordenschema’s die naar het blijkt meer muzikale ruimte bieden voor improvisaties. Een ingetogen pianobegeleiding biedt daarmee een luchtige basis aan andere muzikanten om invulling te geven aan het originele gedachtengoed.

Daarin waren zij inmiddels zo ver gevorderd dat het tijd is om met gelijkgestemde muzikanten tot een bredere sessie te komen. Daarvoor zijn uitgenodigd: Een tweede gitarist, Nick Sansone, klarinettist Dano Roelvink, bassist Jet Stevens, zangeres Clara Cornil en Semmy Prinsen die allen hun sporen in dit genre al verdiend hebben. Dit ensemble heeft de naam geadopteerd van ‘Au Petit Bonheur’, dat zoveel betekent als “Op Goed Geluk”. Een verrassende naam die de nieuwsgierigheid prikkelt. Maar die ook de dynamiek van deze middag weergeeft, een jamsessie op hoog niveau in de sporen van Django.

Een middag die een sfeer gaat oproepen die we graag nog even vast willen houden. We bieden dan ook graag daartoe de kans. Daarvoor is aansluitend de gelegenheid om na een goed gevulde soep en een broodje te genieten van de film ‘Django’ en komen daarmee tot twee opties. Heerlijk genieten van alleen het concert. Of er een mooie warme winterdag van maken te beginnen met om 15:00 uur het concert, 17:15 uur gezellig lepelen in de goulashsoep, 18:00 uur genieten van de film die eindigt om ca 20:15 uur. Misschien nog even met een drankje nagenieten en dan verzadigd met het Django gevoel naar huis. 

 

Jan de Jong: Guitare Manouche

Gijs Tegelberg: Piano

Nick Sansone: Guitare Manouche

Jet Stevens: Contrabas

Dano Roelvink: Klarinet en Tenorsax.

Clara Cornil: zang

Semmy Prinsen: Tenorsax.