PodiumPlus

Kozzoltov.

Zondag, 17 september 2023, 15:00 uur (Toegang € 12,- / leden € 10,-)


KozzeltovOm te beginnen met een oude bekende Kozzeltov! Heerlijke onthaastende luistermuziek voor verwende oortjes waarmee je weer even uit je (vakantie) kop en dichter bij je ziel komt. En dat in een zeldzame mix van muzikale uitersten. Koos Oldhoff: Singer/songwriter donker bronzen leadvocals en akoestische baritongitaar. Harald Posthumus: Leadgitaar, gepokt en gemazeld in Rock, Blues & Vulmarin. Marc Gnodde: Contrabas, Jazz achtergrond. Smooth as silk, stuwend als een stoomtrein, gloeiende glissando’s en zwoel zwevende zoemnoten. Wilfried van Sark: De Rick Wakeman van de lage landen op zowel Keyboard als Accordeon. En soms: Meike Simon: Altviool. Klassiek geschoold. Prachtige weemoedige- en uitbundige melodieën geraffineerd verweven met de leadgitaar.

In 2019 maakte Kozzeltov de eerste CD: Just before dawn (waarvan akte op alle streamingsdiensten). Alles studio live in één keer opgenomen, zonder het gebruikelijke poetswerk; what you hear is what you get. Blue without blues, Amerikana-Singer/Songwriter, country, folk en ook dat weer niet. Alles in een bluesy/klassieke mix met een rafelrandje. Moeilijk in een vakje te proppen maar oordeel vooral zelf.

Misschien maken we het wel een beetje bont met deze wervende tekst. Misschien, maar we moeten eerlijk bekennen dat wij deze band in ons hart hebben gesloten en er zelf geweldig van genieten. Dit kleine beetje egoïsme willen we graag met jullie delen.

De werkgroep PodiumPlus.