PodiumPlus

The Oldtime Stringband

Zondag, 18 Februari, 15:00 uur (Toegang € 12,- / leden € 10,-)

 

Zondag 18 februari, de zon ontwaakt pas rond 8 uur en gaat om 18 uur al weer te ruste. Van carnaval resteert enkel de naweeën. Somberheid ligt op de loer. Maar niet bij ons, wij hebben weerstand opgebouwd door voldoende vitamine M in te nemen. En na deze middag al helemaal niet meer want de ‘Oldtime Stringband’ staat garant voor een hele vrolijke middag.

De bandleden hebben, zoals de naam al suggereert, al heel wat podiumuren gedraaid en weten hoe ze de zon binnen onze kloostermuren kunnen laten schijnen. Ze komen uit Noord-Holland en hebben al vier CD’s op hun conto staan, waarvan de meest recente, Pretty little horses, werd opgenomen in Hoorn door Tim Knol.

The Oldtime Stringband is oorspronkelijk opgericht als muzikaal decor voor een documentaire over koeienschilder Ruud Spil. Zowel de muzikanten als het publiek genoten er zo van dat de band nu op hol is geslagen. The Oldtime Stringband speelt niet alleen bluegrass en old-time muziek, maar laat zich ook inspireren door Amerikaanse folkmuziek uit de jaren ’40 en moderne muziek met een old-days feeling.

The Oldtime Stringband bestat uit:

Shelly O’Day: zang, gitaar, autoharp, Cajun-triangle
Ton Knol: gitaar, mandoline, zang
Ruud Spil: banjo, zang
Nico Druijf: contrabas, zang, zangzaag
Lidewij de Vries: viool, zang

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op: www.theoldtimestringband.nl