Archief

Laat je raken door BruusQ

Singersong-writers in het kwadraat in Artishock

Singersong-writers, maar dan in het kwadraat. De groep BruusQ komt op zondagmiddag 9 september naar Artishock met een verrassend puur Nederlandstalig programma. En met een uniek concept, want BruusQ zingt zowel drie- als vierstemmig. Het gitaarspel is adembenemend, de teksten overweldigend.

Pure poëzie op muziek. Het plezier en het enthousiasme van het samen spelen spat er van af. BruusQ maakt eigenwijze akoestische muziek met een diversiteit aan ritmes en mooie teksten. Soms klein en ingetogen, dan weer groot voor zover dat dan akoestisch kan. De intensieve betrokkenheid van de muzikanten bij mens en maatschappij, zeg maar bij het leven, maakt een concert van BruusQ onvergetelijk. Ze nemen het publiek mee in de zelfgeschreven liedjes die diep gaan, ze geven zichzelf bloot met rebelse en tegelijk gevoelige teksten waardoor je soms in tranen of in lachen uitbarst.

2012 08 Bruusq 1

De Woerdenaren Marco en Ivan troffen elkaar in de kroeg, waar ze allebei bij een gelegenheid twee liedjes vertolkten. De chemie tussen de twee valt op: de twee versterken elkaar en voelen elkaar feilloos aan. Al werkend met elkaar blijkt het kwadraat van de singersong-writers. Marco is de betere writer, Ivan de betere singer. Later komt Dimitri er bij met zijn cajon, een handtrommel met slagvlak van hout, en nog weer later Luuk met zijn (contra)bas. Een vriendengroep, broers bijna, die een grenzeloos vertrouwen in elkaar uitstralen.

Kortom: Kom op 9 september naar Artishock en laat je raken door BruusQ.

BruusQ is: Dimitri (cajon, ritme & zang), Ivan (gitaar, mondharmonica & zang), Marco (gitaar & zang) en Luuk (bas, contrabas).

BruusQ, vierkoppige formatie met eigenzinnige Nederlandstalige muziek,

Zondag 9 september 2012, 15 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest.

Toegang: € 10,- en € 7,50 (leden Artishock).

Reserveren: PodiumPlus@Artishock-Soest.nl