Archief

Vrijdag 24 april 2015, 20:30 uur: Mateo Alvarez en de Dylan-Baez Band.

Knettergoede hedendaagse muziek uit een mooi verleden.

Dylan is boeiend, Dylan is inspirerend. Zijn persoonlijke poëtische teksten laten muziekwateren golven. Joan Baez raakt je, Baez is bewogen. Onvermoeibaar in haar strijd tegen onrecht.

Mateo Alvarez's wens om het bijzondere van Dylan te brengen wordt verwezenlijkt. "Bob Dylan heeft mij volledig ingepakt met zijn album 'Desire' (1975); de zeer relaxte, beetje Texaanse sfeer, de stem van Emmylou Harris en de viool van Scarlet Rivera drongen diep in mijn hart door, Dylan kwam binnen – dat was hem tot dan toe nog niet gelukt. In die tijd trekt hij
rond met de Rolling Thunder Revue. Wat mij daarbij vooral bij opvalt, is de vrijheid van muziek maken op een podium. Daar gebeurt het. En dat wil ik nu ook gaan doen met de Dylan Baez Band; de tijd is rijp!"

Het repertoire zal grotendeels bestaan uit werk van Dylan uit de periode van Desire en een aantal vertolkingen van Joan Baez, waaronder haar eigen 'Diamonds and Rust'. De band is speciaal voor dit optreden samengesteld met ervaren muzikanten die stuk voor stuk van deze uitdaging een succes weten te maken:

Mateo Alvarez: zang/gitaar
www.mateoalvarez.nl

Nelleke Nieuwboer: zang

Ricardo Alvarez: electrische gitaar/zang

Elizabeth Liefkes: viool

Maarten van de Beld: bas

Peter van 't Riet: drums

dylan en baez