Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

2016 12 GramActGramm Act laat Leonard Cohen en zijn tijdgenoten herleven.

De twee broers, Frederik en Reinier Wijland, die samen het duo Gramm Act vormen laten met hun optreden op geheel eigen wijze de zestiger jaren herleven. Ze brengen nummers ten gehore die in staat waren om de complexiteit van die unieke tijdsgeest te vangen, en evengoed een tijdloze liefde kon bezingen. Slechts gewapend met gitaar, stem en mondharmonica, en met mooie covers van Dylan, Simon & Garfunkel en Cohen, voeren ze u mee in deze unieke sound. Geen platte Top 40-hits. Wel de uitgeklede, intieme en bovenal muzikale interpretaties van de revolutionaire Sixties met nadruk op het literaire en filosofische karakter daarvan.

Gramm Act biedt onze werkgroep daarmee ook de gelegenheid om even stil te staan bij de rijke erfenis van de kort geleden overleden Leonard Cohen. Bij het schrijven van dit artikel heb ik zijn teksten nog eens doorgenomen en raakte wederom diep onder de indruk van hun schoonheid.

Gramm Act trad vorig jaar bij ons op tijdens het kerstdiner. Dat de disgangers onder de indruk waren bleek wel uit het feit dat zij tijdens hun optreden muisstil luisterden. Meer dan veertig feestgangers, dat zegt veel over de kwaliteit van de performance. Aan het verzoek om dit duo een avond te gunnen waarop zij volledig centraal staan hebben wij dan ook graag voldaan.

De vooravond van de winter en zijn sfeervolle feestdagen leek ons daartoe een uitgelezen moment. Dit vraagt om een passende uitvoering. 

Wij nodigen u graag uit om deze beloftevolle mooie avond met ons te delen, op vrijdagavond 9 december vanaf 20:30 uur.  Uw bijdrage ? € 12, - maar leden van Artishock betalen € 9, - .