Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

AD VANDERVEEN en KERSTEN de LIGNY

2017 03 Advanderveen 1

 

AD VANDERVEEN en KERSTEN de LIGNY, sfeervolle Americana.

Binnen het brede spectrum van muziek waarmee de werkgroep u graag kennis laat maken, zochten wij dit jaar naar een jubileum waardig aanbod: Artishock bestaat 50 jaar. Hieraan voldoet Ad Vanderveen ruimschoots!  Ad is een gerenommeerd singer/songwriter in het genre dat we 'Americana' noemen: Amerikaanse rootsmuziek in een mix van folk, rock en country. Wij zijn dan ook blij en trots dat deze geboren Hilversummer met Canadese roots ons podium gaat vullen.

Ad ontwikkelde door de jaren heen een eigen stijl, geworteld in de traditie van de troubadours uit de 60/70 jaren (Bob Dylan, Neil Young, Townes van Zandt) en hun voorgangers Woodie Guthrie en Hank Williams. Een rijk geschakeerde stijl die soms akoestisch is - zoals de nummers die hij solo of zoals vandaag met z'n levenspartner Kersten de Ligny brengt. In een andere setting soms ruig elektrisch met z'n band The O'Neils - geïnspireerd op het luidere werk van 'Neil' Young.

Inmiddels staan er zo'n 30 solo cd's , waaronder de prachtige albums “Faithful to Love”, “Days of the Greats”, “Fields of Plenty”, “Presents Of the Past/Requests Revisited” en verschillende projecten met anderen op z'n naam. Zo werkte hij onder meer met Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, Eric Andersen, David Olney, om maar een paar namen te noemen. Aan het begin van deze eeuw is hij een nauwere samenwerking aangegaan met de Britse zanger Iain Matthews. Het resulteerde in een 2-tal gezamenlijke albums  (The Iain Ad Venture) en het geweldige groepsproject “More Than A Song”(met Eliza Gilkyson).

Binnenkort brengt Ad een nieuwe CD uit, getiteld ‘Worlds Within’. Dit album is een werk van ‘poetry and music in motion’, in de zin dat het in de meeste gevallen gedichten zijn, op muziek gezet. Sommige songs lijken voorbij het besef van tijd te gaan als de muziek meandert buiten het gebruikelijke 3 a 4 minuten liedjes formaat. De teksten zijn persoonlijk en levensbeschouwelijk van karakter de muziek is stevig geworteld in een aardse akoestische folk stijl.

Het concert van 19 maart staat in het teken van de onlangs verschenen Cds, Ad wordt begeleid door Kersten de Ligny (die ook een aantal nummers zal zingen) op harmony zang, autoharp en percussie.

Ad en Kersten vormen niet alleen een talentvolle bezetting van ons podium, dit sympathieke duo straalt ook de prettige “Artishock sfeer” uit, die samen met ons publiek, een bescheiden podium groot kan maken. De werkgroep PodiumPlus nodigt jullie dan ook graag uit om hiervan mee te genieten.

Zondag 19 maart 15:00 uur. Uw bijdrage is € 12,- / € 9,- ( leden) Reserveren kan via podiumplus@artishock-soest.nl .