Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

Zondag 15 april 2018

start 15.00 uur

2018 04 image 2018 01 22

Heimwee

Marlous Lazal brengt met haar Mannen van de Tango persoonlijk en emotioneel liedrepertoire. In "Heimwee" zijn de Nederlandstalige liederen recht uit het hart gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid met een hartstochtelijke heimwee naar grote passies in verre landen. Daarnaast zingt ze Spaanstalig werk van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. Ze neemt het publiek via Sevilla en Granada mee naar de kroegen van Havana en Buenos Aires om uiteindelijk in Nederland thuis te komen.

In samenwerking met tekstschrijver Rob Chrispijn schreef ze in eerste instantie een aantal tango’s maar ook andere muzikale stijlen komen aan bod. Tangopianist en arrangeur Mark Wyman werkte de arrangementen uit voor ‘De Mannen’ die verder bestaan uit Matias Pedrana op bandoneon en Daniel Lehmann of Luc van Gestel op contrabas.

Tussen 1992 en 2003 stond Marlous Lazal op Nederlandse en buitenlandse podia. Ze nam twee CD’s op, waarvan ‘Un amor en la distancia’(Een liefde in de verte) vier sterren kreeg in Het Parool: ‘Marlous Lazal weet van wanten. Met haar bronstige stem en dierlijke muzikaliteit is ze een soort Marlene Dietrich van de tango.’

Ze woonde in Spanje, Argentinië en Uruguay om de flamenco en vervolgens de Argentijnse tango tot diep in haar vezels door te laten dringen. 

 

Toegang: €12 voor niet-leden en €9 voor leden