Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

Gloed maakt prachtige kleinkunst op basis van gedichten.

De titel ‘Vier!’ van hun nieuwe CD verwijst naar het feit het feit dat dit de vierde CD van Gloed is, de groep vanaf 2016 bestaat uit vier muzikanten (voorheen vijf) en de muzikanten graag de vele eenvoudige en bijzondere momenten in het leven vieren. Dat levensmotto - vier het leven - is ook als subtiele rode draad terug te vinden in de nieuwe nummers op de cd.

 

Zondag 16 september bij Podium Plus in Artishock

Aanvang: 15 uur

Gloed

 

Het nieuwe album valt opnieuw bij diverse media goed in de aarde. Onder andere Eric van de Berg van Omroep Gelderland Radio en Kick van der Veer van Andermans Veren op Radio 5 besteedden er uitgebreid aandacht aan. Kick gebruikte, zoals ook bij de 2e en 3e cd, zijn gevleugelde uitspraak: "Gloed is Goed!"

Naar aanleiding van de 1e presentatie kreeg de groep vele lovende reacties, zoals: “Zo’n intiem kleinkunstconcert dat vanzelf in je top-tien lijstje ‘Concerten die ik nooit meer zal vergeten’ belandt. Verder geen woorden voor: moet je zelf gaan beluisteren en zien.”

De kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten weten te creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: haar toelichtingen van de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. De muziek is meeslepend en gevarieerd - aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Teksten en muziek leveren een balans op tussen ingetogenheid en dynamiek, vrolijke luchtigheid en melancholie, vreugde en verdriet.

De arrangementen maken de muzikanten samen, de composities zijn van de hand van Gerard Veltrop - gitarist en componist van Gloed. Voor het album ‘Vier’ liet hij zich inspireren door het werk van o.a.: Leo Vroman, Joke van Leeuwen, Jacqueline van der Waals, Frank Eerhart, Paul Asselbergs, Sara Kay, Gerard Nijenhuis, Mariken van de Bovenkamp en Marinus van der Werf.

 

Gloed

Gerard Veltrop                           gitaar, zang

Rudi Korthuis                              zang

Ines van Deursen                        contrabas, jukebas, gitaar, zang

Harold in den Bosch                     percussie, vibrafoon

Deze middag wordt nog specialer door de komst van violiste Hilde van Heuningen:

Hilde 1 Gloed KLEIN 21 03 15