Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

Zondag 17 maart

15.00 uur

KOZZELTOV
Deep, dark and vintage

 

image 2019 01 09

 

 

In 2013 kwamen leadgitarist Kees Poulus en singer/songwriter Koos Oldhoff bijeen in een oude boerderij in België om hun muzikale koers te verkennen. Moe van vele muzikale avonturen wilden ze iets grondig anders. ’s Avonds bij het haardvuur werden de songs per fles wijn diepzinniger net als het gesprek. Ze hadden genoeg van entertainment, top 40, oude hits. Muziek moest ergens over gaan, ertoe doen, recht uit de ziel.
Er werd eigen werk opgeschud waarbij Kees putte uit zijn klassieke scholing en liefde voor folk en blues, Koos uit zijn Country/blues/Americana ervaring. Soms irriterend, soms enerverend maar altijd met hart en ziel werden de songs en hier en daar een nummer van anderen uitgewerkt. Tijd om muzikanten toe te voegen. Drummers, cajon spelers, toetsenisten, bassisten, saxofonisten, cellisten en evenveel nee, nee, nee’s passeerden de revue.
Met Marc Gnodde op zijn contrabas liep het smooth as silk en waar nodig stuwend als een stoomtrein Prachtige glissando’s en zwoel zwevende zoemnoten op zijn contrabas vervullen een onmisbare rol.
Koos liep in die tijd bij de manueel therapeute Meike Simon die alt viool speelde. En terwijl de therapeute Koos masseerde, masseerde Koos de therapeute om bij de band te komen. Niet zo makkelijk want spelen in een orkest is heel wat anders dan leadviool in een band. Uiteindelijk trok Pippi Langkous met: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” haar over de streep.
De auditie kwam en: BENG!! als een blikseminslag viel alles op zijn plek maar dan met hemelse harmonieën en dat doen blikseminslagen doorgaans zelden. Haar altviool levert dan weer een prachtige weemoedige ondersteuning, dan weer vrolijk springerige melodieën en samen met de leadgitaar van Kees spat het regelmatig uiteen in waanzinnig vuurwerk.

Het is moeilijk om een stijl te noemen maar denk aan een mix van: Leonard Cohen, Lou Reed, JJ Cale. Anderen zeggen dingen als: authentiek/bezield/singer/songwriter/luistermuziek/country/blues. Kom deze eigenzinnige band horen!

 

Luister hier naar een voorproefje