Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

Copper 'n Creek

Voorstelling is gecanceld!

Zondag 21 november, 15:00 uur, entree € 12,- (leden Artishock € 10,-)

 

CopperPodiumPlus gaat voor het niet alledaagse en toch is dat in de muziekwereld ook weer heel gewoon. Want het blijft verrassend hoe de bezetting kan variëren zonder afbreuk te doen aan een breed repertoire van hoge kwaliteit. Dat geldt zeker voor Guy van Beek, Anita van Soest en Cees Adolphsen. Drie music professionals: Jazzpianist van Beek, trompettist van Soest en trombonist Adolphsen.

Het trio verkent elkaar swingend en stuwend en daagt elkaar lyrisch uit. Zij spelen een kleurrijk palet met hier en daar een verrassende eigen compositie. Ze weten je te raken met muziek van Händel tot Van Otterloo met teksten van Wilmink tot Wolkers. Samen smeden zij een onstuimig, soms ontroerend verhaal. Luister naar letters en lees met je oren. En dit in een 80 minuten durend podiumprogramma, waarin stijlen en bezettingen elkaar in rap tempo opvolgen.

Hiermee is Copper 'n Creek een bijzonder ensemble met een origineel geluid. Een breed repertoire, maar hun focus ligt op swingende jazz, van Herbie Hancock en Horace Silver tot de evergreens van Gilbert O’Sullivan. Maar ook Gershwin en de melancholieke ballads van Kyteman komen langs. En zelfs hier en daar een vleugje poëzie. Ingrediënten voor een heerlijke ontspannen najaar zondagmiddag. Maar ook nieuw talent verdient onze aandacht. De warmingup wordt daarom verzorgd door pianist Sam va Delden en zangeres Annemarie van Dongen samen het duo Sanne. Tijdens het herstart festival hebben we kennis gemaakt en dat smaakte naar meer!