Theater

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends


Corrie van Dijck Tom Manussen Martine Werners

Lot Vekemans

Spel: Tom Manussen en Corrie van Dijck, regie: Martine Werners, muziek: Jory Schoondermark (viool)

Wegens de coronamaatregelen geannuleerd!


Gif: Een man en een vrouw hebben hun enige  zoon verloren. Beiden hebben elkaar in hun rouw niet meer kunnen bereiken en de man koos voor een nieuw leven in Frankrijk. Zij bleef in het oude huis en kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdagen. 10 jaar na hun scheiding ontmoeten ze elkaar weer voor de eerste keer in de aula van de begraafplaats omdat ze beiden een brief hebben ontvangen  waarin een herbegraving wegens gif in de grond wordt aangekondigd. 
Langzaam wordt duidelijk hoe verschillend mensen kunnen zijn in het verwerken van zoiets ingrijpends en dat hun beider levens door het verlies vergiftigd zijn. Een bijna poëtische voorstelling met rauwe, zachte en intieme kanten.
Spel Tom Manussen en Corrie van Dijck, onder regie van Martine Werners.

Uit "GIF"
 
Wij zijn ......
Een man en een vrouw
Die een kind verloren hebben
Die eerst een kind verloren hebben en
toen.....elkaar
Of misschien moet ik zeggen:
Die eerst een kind verloren hebben, toen
zichzelf en toen elkaar

 


Lot Vekemans (Oss,1965) studeerde 1993 af aan de Schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. In 2005 ontving ze voor de tekst van Truckstop en Zus Van de Van der Viesprijs. In 2010 won ze de Taalunie Toneelschrijfprijs voor Gif. Haar werk is inmiddels in meer dan vijftien landen gespeeld en ook verfilmd.

 

tom manussen kleincorrie van dijck kleinTom en Corrie hebben delen van dit stuk in een masterclass bij Demasqué gespeeld tot groot enthousiasme van het publiek. Ook deze voorstelling met twee spelers is Coronaproof gemaakt.

 

 

 

Martine Werners is regisseur van dit stuk. ​Martine houdt van theater dat geloofwaardig is en het publiek uitdaagt en raakt. Met  haar voorliefde voor teksttheater waarbij teksten uit het toneelrepertoire centraal staan, zet ze voorstellingen neer met een moderne twist. Samen met de spelers zoekt ze uit wie ze zijn en waarom ze te zeggen hebben wat er geschreven staat.

 

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren via Artishock. Ook zijn er hierdoor een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij! De CoronaCheck app wordt gescand bij de entree.