Theater

De Recensent, eenakter van Alex Broun.

Spel: Margreet Feenstra en Jory Schoondermark, Regie en vertaling: Erik Goetjaer

Vrijdag 7 januari, 20.15 uur, entree € 13 (leden € 10)

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren via Artishock

Tess "De Hamer" van Aalderen is de meest meedogenloze en gevreesde theaterrecensente in het land. Alle acteurs, regisseurs en schrijvers zijn doodsbang om een vernietigende recensie van De Hamer te ontvangen, aangezien dit een einde zou kunnen betekenen voor hun carrière. Producenten en uitgevers doen alles voor haar, enkel om positief in de krant te komen. Maar wanneer zij een vernietigende recensie schrijft over een voorstelling van de toneelschrijfster Ellen Visser resulteert dit in het vroegtijdig einde van haar voorstelling. Aangezien deze voorstelling haar comeback had moeten zijn besluit zij dat het tijd is om het recht in eigen hand te nemen...

De Recensent is meer dan een "wraakactie" - het is een provocerende, grappige en met vlagen schokkende kijk op theater, kritiek en de media. Uiteindelijk is het een "power play" tussen twee mensen die beiden denken dat ze niets te verliezen hebben. Maar is dat ook zo?

De Recensent 2Spelers Margreet Feenstra en Jory Schoondermark
De Recensent 3Erik Goetjaer (1987) studeerde in 2009 af van de toneelopleiding in Tilburg. Gedurende zijn studie ontdekte hij dat ook het regisseren hem erg goed lag en sinds 2016 zit hij vooral op de regiestoel. In 2019 startte hij samen met zijn partner Marit het theatercollectief Maer Theatermakers waarmee zij eigen producties uitbrengen en zich inzetten voor evenementen. Tegenwoordig probeert hij zich zo breed mogelijk op te stellen. Hij regisseert musical, toneel en film, staat regelmatig zelf op het podium en hij geeft theaterlessen aan zowel volwassen als kinderen. Hij probeert altijd te blijven leren en wil blijven groeien binnen het theater vak.