Theater

Femke Vernij: OP VOLLE KRACHT

Vrijdag 4 november, 20.15 uur, entree €13,50 (leden €10, jongeren (12-16) €6,50)

OpVolleKracht 1

Unieke kans om Femke Vernij bij Artishock te kunnen zien optreden. Wees er snel bij.

Foto gemaakt door Eva Broekema 

Na bijna 15 jaar toeren met “De Meiden van LOS”, gaat Femke Vernij in haar muzikale cabaretvoorstelling OP VOLLE KRACHT de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Wanneer het moeilijk wordt, ga dan OP VOLLE KRACHT vooruit. In drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

Ikkandatniethebikvervangendoor “Ikben aan het leren”! Want ook al krimpen we tijdens ons leven, wildatnietzeggendatwenietkunnen blijven groeien. 

OP VOLLE KRACHT is uniek door een grote diversiteit aan muzikale vondsten en een scala aan de minst voor de hand liggende instrumenten. Laat u meesleuren in deze wervelwind: fysiek, stoer, kwetsbaar, muzikaal en verrassend.

youtu.be/balrTRUDNPY

femkevernij.nl 

BIOGRAFIE FEMKE

Vanaf 2021 is Femke Vernij solo in de theaters te zien met haar cabaretvoorstelling OP VOLLE KRACHT. Femke is een van de Meiden van LOS, een 4 koppige muzikale cabaretgroep met succesvolle voorstellingen in heel Nederland. 
Naast de cabaretvoorstellingen presenteert ze diverse evenementen en is ze docent aan de MBO opleiding RijnIJssel Muziek. Eerder tourde ze als lead-zangeres internationaal met het Prague Philharmonic Orchestra met The Philharmonic Rock Concerts en maakte een kleinkunst-radio programma.

Na een muzikale en theatrale start aan het Hofpleintheater, Erasmuscollege en muziekscholen, deed ze de vooropleiding Muziektheater Codarts. In 2009 studeerde ze af aan het Conservartorium van ArtEZ, waar ze voorstellingen maakte waarin ze altijd al de randjes van wat mogelijk was opzocht: Van abseilend zingen en locatie-muziektheater tot bijzondere samenwerkingen met muzikanten, dansers, kunstenaars, dichters en ontwerpers die ze overal vandaan plukte.
Al tijdens het eerste jaar van die studie ontstonden de cabaretgroep “Meiden van LOS”, waarmee ze deelnam aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en Amsterdams Kleinkunst festival. Naast diverse voorstellingen op maat ontwikkelden en speelden zij de theatervoorstellingen Lijf on Stage, FCKD, Total LOS, VAST en Lusten en Lasten tot corona roet in het eten gooide. Hèt moment om het roer om te gooien en naast de voorstellingen van LOS ook een eigen cabaretvoorstelling te maken. 
Energiek, muzikaal, knettergek en serieus, dat alles is Femke, en dat zie je terug in OP VOLLE KRACHT: Een productie die wederom tot stand komt in samenwerking met diverse mensen die Femke inspireren.