Archief

Theatersportwedstrijd

“Retourtje Vooruit” (Avontuur, liefde, strijd - alles is mogelijk )

Vrijdag 3 september 20:15 (Entree € 7,50)

KOMT ONBEVREESD NAAR HET THEATER

Retrourtje vooruit 1

Drie theatersporters overleggen: hoe krijgen we al dat publiek in ons kleine theater?
Tip van de redactie: zorg dat u op tijd reserveert.
(Foto Ilona van Egdom)

‘Het publiek hoeft niet bang te zijn om te komen’, zegt Natasja van Voorst van theatersportgroep Retourtje Vooruit. ‘Het hoeft zelf niets te doen. Het mag wel bepalen wat we spelen. Het publiek mag zeggen wie we zijn, waar we zijn, wat we van elkaar zijn,’ licht ze toe. ‘Bijvoorbeeld dat de spelers een rechercheur en een veelpleger zijn op een verjaardagfeestje. Of een bankier en een crimineel in een stilstaande lift.’   

‘Wij stappen in de situatie en improviseren erop los. Dat is de sport, de theatersport. Op accepteren wat je tegenspeler zegt en doet, op uitvergroten en samenwerken. Theatersporters, niet bang om te falen, kunnen stijgen tot grote hoogten en gaan soms faliekant de mist in. Voor het publiek is dat spannend en grappig om te zien’, aldus Natasja van Voorst. ‘Ze denken: hij, of zij, liever dan ik.’ 

Rozen en sponzen

Vrijdagavond 3 september splitst Retourtje Vooruit zich in Artishock op in twee teams. Samen met twee strenge rechters die het spel bewaken, bepaalt het publiek welk team het best bizarre relaties en vreemde situaties tot een goed einde brengt. Het publiek kan zijn goed- of afkeuring laten blijken met plastic rozen of natte sponzen, wat altijd levendige voorstellingen geeft. Pianist Bam Commijs voorziet het spel van dramatische accenten. 

De voorstelling begint om 20.15 uur, duurt tot  22.00 uur en na afloop is er een nazit.

Fotobijschrift: Drie theatersporters overleggen: hoe krijgen we al dat publiek in ons kleine theater?  Tip van de redactie: zorg dat u op tijd reserveert!

De bezoekers worden geacht de Corona maatregelen te respecteren en voldoende afstand te houden (1,5 meter), de placering vindt plaats door de werkgroepleden.