Archief Algemeen
Wat is Soester Cultuur?
 
Maart lijkt een rustige maand te worden. April heeft Koningsdag en de uitreiking van de Soester Cultuurprijs 2019. Koningsdag kom ik volgende maand op terug.
Voor de Soester Cultuurprijs ben ik gevraagd door het Cultuur Platform om met een team de voordrachten te beoordelen. Je maakt dan deel uit van de Nominatiecommissie. Tot nu een unieke ervaring. Zo'n 50 inzendingen door circa 250 Soesters. De commissie heeft zich eerst afgevraagd wat we onder "Cultuur" verstaan. Want cultuur is een breed begrip, van cultuurlandschap, allerlei eetbare culturen, maar ook een beschaving of de toestand van een volk tot bedrijfscultuur. Maar ook volgens Van Dale "het geheel van manifestaties van kunst, ontspanning en vermaak".  We kennen termen als cultuurbarbaar, cultuurgeschiedenis, cultuurgewas. We kiezen voor de formulering uit het Cultuurboek Soest 2017: beeldende kunstenaars, muziekmakers, podiumbestormers, uitvoerende organisaties, culturele instellingen en alles wat daar tussen ligt. Kortom de dingen waarmee Artishock al 50 jaar actief is! Ook in maart.
Ik ben zo vrij u nog even te attenderen op de ledenvergadering van onze Vereniging Artishock op vrijdag 22 maart a.s. Een kort zakelijk programma en een gezellig samenzijn met livemuziek, hapje, drankje. We spreken elkaar!
 
Harm Jan Luth