Archief Algemeen
Einde van een tijdperk?

Begin april overleed "onze" Jan Visser. Hij was de eerste voorzitter van het bestuur van Artishock. Elders op deze site leest u "In herinnering" van Kees Waagmeester. Zijn samenvatting: "Zonder Jan Visser was Artishock eigenlijk ondenkbaar geweest"....
Hij was één van de mensen van het ontstaan en voortbestaan van Artishock. Oprichter van diverse werkgroepen. Wat mij verder opviel uit die begintijd *) was dat Otto Prinsen en hij elke vrijdagavond de Blauwe Kamer in hotel restaurant "De Koperen Ploeg" om niet mochten gebruiken. Er stond een bar, zij zetten er een kolenkachel neer. De drankjes tegen inkoopsprijs en zo sparen voor de notaris om de naam Artishock vast te leggen.
Op 10 april vond de uitreiking van de Cultuurprijs Soest 2019 plaats. Het idee van deze prijs komt nog van Jan Visser. Zo'n 250 inzendingen voor 50 deelnemers waaruit de nominatiecommissie (waarvan ik ook deel mocht uitmaken) uiteindelijk 5 genomineerden voor de prijs van de gemeente Soest kon voordragen. De jury koos als winnaar "Make Music Kids". Basisschoolkinderen van zeer diverse achtergrond komen samen om zonder kosten muziek te maken, te dansen en te zingen. Georganiseerd door Bert Smit en de MG Muziekschool Baarn/Soestdijk. 
De juryprijs ging naar Jan Hazelaar en Ali van den Berg voor hun Kunststichting HazArt met de altijd zeer professionele exposities beeldende kunst. Dit Alles georganiseerd door het Cultuurplatform Soest, waarvan ook Artishock deel uit maakt.
Einde van een tijdperk? Eerder een nieuw begin!

Harm Jan Luth

*) zie: Vijftig jaar Artishock in Soest, blz. 64 - 67