Archief Algemeen

Uitzien naar de eerste zaterdag in september!

De vakantieperiode biedt altijd nieuwe "cultuurkansen" en daarvoor hoef je gelukkig niet ver weg. Jos en ik staan met de caravan op de Stadscamping van Deventer. Dat is aan deze kant van de IJssel met zicht op de historische binnenstad. Met het pontje ben je zo in het centrum van de oude Hanzestad. Smalle straatjes, mooie pleinen, waaronder de Brink en veel cultuurmonumenten.
Buiten Deventer een veelheid aan havezathen, buitenplaatsen en kastelen, waarvan ik er twee met name noem omdat ze indruk maakten. Allereerst 't Nijenhuis bij Heino. Dit kasteel herbergt een mooie kunstcollectie en heeft een schitterende beeldentuin. Het hoort bij de Fundatie in Zwolle. Dan kasteel Ruurlo dat hoort bij museum More in Gorssel. More staat voor modern realisme. Vooral van Willink en Fong-Leng.
Na een uurtje rijden ben je zo weer thuis. En dan is het wachten op de eerste zaterdagavond in september. Het Filmhuis is in die week al weer begonnen. Maar voor zaterdag is de vraag: wat zal de nieuwe expositie bieden? Welke jazz gaan we horen en zien? En vooral, wie gaan we ontmoeten? Bekende maar ongetwijfeld ook nieuwe gezichten. Want Artishock is en blijft natuurlijk ook een sociale vereniging. Altijd spannend! We spreken elkaar!

 
Harm Jan Luth