Archief Algemeen
Gaat Artishock verhuizen?
 
Als het aan de gemeente Soest ligt wel, lijkt het. De gemeente is bezig voor het gebied rond de Dalweg een gebiedsvisie te ontwikkelen. Daarin staan wonen, bestuur, cultuur en sport centraal. Aanleiding is het beschikbaar komen van de sporthal Beukendal (moet worden vervangen) en het politiebureau. Rond het Raadhuisplein moet zich een sociaal cultureel hart ontwikkelen met allerlei functies en ook horeca. Van vele organisaties is gevraagd wat ze vinden van zo'n ontwikkeling en of ze zouden willen verhuizen naar het Dalweg-gebied. 
In het kader van de ontwikkeling van Cultuurvisie 2020 - 2024 zijn vertegenwoordigers van culturele organisaties ook naar Veenendaal geweest om daar in de "Cultuurfabriek" te zien hoe een aantal culturele organisaties samenwerken in een gerestaureerd fabriekspand. Daarnaast zijn de Soester organisaties met elkaar in gesprek geweest met de wethouder en ambtenaar cultuur om beleid voor de komende jaren te ontwikkelen. Ook de (on)mogelijkheden van het Dalweg-gebied passeerden de revue.
Wat vinden onze Artishock-vrijwilligers van deze plannen? Wij hebben in de loop van ruim 50 jaar ons geheel eigen "imperium" opgebouwd en dat ontwikkelt zich nog steeds door. Zeker nu er weer een nieuwe werkgroep "Theater" is gevormd. Dat laat zich niet zomaar vanuit een 150-jarig monumentaal pand verhuizen naar een vooralsnog anoniem "centrum".

Harm Jan Luth