Wijsbegeerte

Belangwekkende vragen in de Salon van de wijsbegeerte, ‘dementie’ en ‘vertrouwen in de overheid’

Vrijdagavond 11 november, 20:30 uur

Door langjarig onderzoek op grote groepen mensen kan nu met grote waarschijnlijkheid worden voorspeld wie wanneer aan dementie zal gaan lijden. Met Paul Luiten onderzoeken we prangende vragen die deze kennis oproept. Wil je wel weten dat je vrijwel zeker dementie krijgt? Is er kans op misbruik van deze gegevens? Wil je greep op hoe en hoelang je behandeld wilt worden? Schieten we niet door met al dat medisch onderzoek? Hoe gaan we om met de toenemende kosten van de zorg? Zijn er grenzen aan de zorgkosten en hoe bepalen we die grenzen?

202211wantenaarKees Wantenaar: ‘wat kunnen we van de overheid verwachten?’

Als vooraanstaand bestuurder in agrarisch (en coöperatief) Nederland heeft de Soester oud-veehouder Kees Wantenaar een rijke ervaring in het omgaan met overheden. Met hem bespreken we voor de pauze de vraag wat we van de overheid kunnen en mogen verwachten. Op veel gebieden lijkt de overheid onmachtig crises aan te pakken en problemen op te lossen. Dalend vertrouwen in de overheid is het gevolg en bedreigt de democratie. Met welke inzichten kan Wantenaar ons helpen in deze verwarrende tijden?

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Fakhraldin Nader en Mahmoud Sharif. Ze zingen Koerdische liefdesliederen. Fakhraldin speelt daarbij op de daf (percussie-instrument) en Mahmoud op de saz (snaarinstrument).

De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen. Aanmelden door te bellen met (035) 602 4951.

Entree € 7,50 en € 6,- (Artishockleden) Aanmelden via tel. (035) 602 4951.