Zang

Werkgroep Zang


Artishock kent twee zangkoren: Het Nieuw Soester Koor en ES Klein, beide onder leiding van dirigente Norien Siemons.

2019 04 Nieuw Soester Koor 1 Het Nieuw Soester Koor repeteert op dinsdagochtend en heeft ongeveer twintig leden, veelal 50-plussers, die vooral voor hun plezier populaire liederen zingen zonder direct de ambitie te hebben om overal op te treden. Op het repertoire staan liederen als ‘Can you feel the love tonight’, ‘I feel pretty’, The Sound of Music’,‘Ik wil alleen zijn met de zee’ etc. Nieuwe leden, vooral mannen, zijn van harte welkom.
2019 04 ES Klein 1 ES Klein is een kamerensemble van acht vrouwelijke, gevorderde amateurzangers, die hun stem en muzikaliteit graag ontwikkelen in originele en mooie samenzang. Het repeteert op dinsdag-middagen. ES Klein heeft een breed repertoire. We houden van klassieke muziekstijlen, zoals Vaughan Williams, Purcell en oude muziek van Monteverdi. Maar ook van moderne stukken, zoals Somewhere van Bernstein, Simon and Garfunkel en barbershop.

Er is ruimte voor persoonlijke muzikale ontwikkeling. Iedereen krijgt de kans om een solopartij te zingen en om verschillende stemsoorten (sopraan, mezzo, alt, etc) te zingen. We laten ons graag uitdagen door improvisatie. Dit maakt ons ensemble dynamisch, spannend om aan mee te werken en om er toe te horen. Graag dragen we muzikaal bij aan culturele evenementen of wel-zijnsactiviteiten. We zijn nog op zoek naar zangers, met name tenoren en bassen, om ons repertoire te kunnen uitbreiden naar een gemengd ensemble. Maar ook sopranen en alten zijn welkom.

Voor informatie over beide koren kun je contact opnemen met dirigente Norien Siemons, via telefoonnummer 06 – 1509 7067.

De Werkgroep Zang, die binnen Artishock zorgt voor de organisatie, bestaat uit Jozé Rutten (coördinator), Marije Goos, Angeline Asbroek en Kees Waagmeester.