Programma

MAAIKE DEN DUNNEN, 'PRACTICING SOLITUDE'

Zondag 5 februari, 15.00 uur: . Entree € 15,- (leden 10,-).

 

2302MaaikeDenDunnenMaaike den Dunnen’s nieuwste release ‘Practicing Solitude’ is een solo-project, geïnspireerd door de pandemie. Ze begeleidt haar eigen songs aan de piano: jazz in een singer-songwriter-setting. Een breekbare en tegelijk sterke performance, in de richting van een moderne Carole King.

Pianiste en zangeres Maaike den Dunnen heeft al twee goed ontvangen albums uitgebracht maar nu wil ze moederziel alleen het podium op. Geïnspireerd door de pandemie heeft ze gekozen voor jazz in een singer-songwritersetting. Is Maaike den Dunnen de Carole King van nu?
Hoe is het om op jezelf te zijn teruggeworpen? Van welke mooie momenten word je deelgenoot als je op jezelf bent aangewezen? Hoe bekwaam je je in de eenzaamheid zonder ook maar een moment sneu te lijken? Deze oefening heeft geleid tot de cd 'Practicing Solitude’ en het concert bij Artishock zal een cd-presentatie zijn. Een combinatie van popevergreens in een goed gegoten jazzjasje en eigen jazzcomposities moet ons op het puntje van de stoel brengen. Sterpianist Brad Mehldau speelde al Beatlescomposities als ‘Your mother should know’ en 'She's leaving home’ en transformeerde ze subtiel tot jazz van hoog niveau. Ook Diana Krall speelde wel eens 'Sorry seems to be the hardest word’ van Elton John.
Maaike den Dunnen is opgeleid bij Codarts in Rotterdam en zelf geeft ze nu les aan twee conservatoria. Ze moet een gepassioneerd muziekdocente zijn. Ook heeft ze zich beziggehouden met het schrijven van gedichten waarmee ze ook nog eens in de prijzen gevallen is. Wie een beeld wil krijgen van wat ons te wachten staat, kan op youtube luisteren naar 'True colors’ en 'Starbright’, beide composities afkomstig van ‘Practicing solitude’. Vooral 'True colors’ is prachtig. De ietwat lage vrouwenstem lijkt geschikt voor jazz, soul en gospel. Maaike den Dunnen zingt ingehouden en intens. Zij heeft het grote gebaar niet nodig om indruk te maken. Het belooft een intiem concert te worden die de rijke oogst van een deprimerende tijd moet verklanken.

Maaike den Dunnen - zang, piano, synthesizers

Youtube  Practicing Solitude

Visual EP

Een formidabele zangeres met een betekenisvol, intens stemgeluid. Haar eigen liedjes zijn subliem.’ - Fay Claassen

With this project Maaike den Dunnen sounds like a modern day Carole King!’ - Dena DeRose

 

Concertfoto's 5 febr.'23:

2302Maaike 12302Maaike 22302Maaike 3.jp2302Maaike 42302Maaike 5

(foto's Ron van Ewijk).