Film
Onze openstelling in juni bleek een groot succes te zijn. Veel trouwe bezoekers wisten ons opnieuw te vinden. Diverse voorstellingen waren zelfs uitverkocht. Nu is dat natuurlijk niet zo moeilijk met maar maximaal 20 plaatsen beschikbaar.
Maar toch…
Vooral ‘De Beentjes van St. Hildegard’ trokken ‘volle’ zalen. Daarom hebben we in juli nog een voorstelling gepland.
Ook het verdere programma in juli mag er zijn, met grote variatie in de genres.
 

Algiers, eind jaren negentig. Nedjma en haar vriendinnen studeren aan een Franstalige universiteit, gaan 's nacht stiekem naar de discotheek en interesseren zich voor popcultuur. 'Papicha's' worden ze ook wel genoemd; vrijgevochten jonge vrouwen voor wie geen plaats is in de streng-islamitische staat die de guerrillastrijders voor ogen hebben.
Zondag 12 en zondag 19 juli.
papicha 450

‘Onvergeeflijk ijdel en onuitstaanbaar arrogant.’ Dat is – in haar eigen woorden – de vermakelijk verwende, zichzelf overschattende, ongetrouwde 21-jarige Emma Woodhouse in deze verdienstelijke bewerking van de gelijknamige Jane Austen-klassieker.
Zondag 12 en maandag 20 juli.
Emma 450

Jan en Gedda zijn al 35 jaar getrouwd. Zij houdt heel veel van Jan en heeft niet in de gaten dat hij het er wel eens benauwd van krijgt. Zij houdt er nu eenmaal van om hem te verzorgen... dat is toch niet verkeerd?
Maandag 13 en woensdag 29 juli.
De Beentjes van Sint Hildegard 450

Een intiem en komisch portret van L.S. Lowry (Timothy Spall), een van de grootste artiesten van de 20ste eeuw, en de verwrongen relatie met zijn moeder Elisabeth (Vanessa Redgrave) die haar alleenstaande zoon ervan probeert te weerhouden om zijn passie te volgen.
Woensdag 15 juli.
MRS LOWRY SON 450

The Biggest Little Farm The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.
Zondag 19 en maandag 27 juli.

The Biggest Little Farm

Woensdag 22 juli, 20.15 uur. Veertiger Anna is vioollerares op een prestigieus Conservatorium. Als ze tijdens een auditie kennis maakt met het vioolspel van Alexander, besluit ze hem tegen alle adviezen in onder haar hoede te nemen en voor te bereiden op een belangrijk examen. Das Vorspiel 450

‘Fisherman’s Friends’ is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.
Zondag 26 juli.
Fisherman s Friends 450

Documentaire over de Russische balletdanser en choreograaf Rudolf Nureyev (1938-1993). De balletdanser werd geboren in een rijdende trein en leidde een dramatisch leven. Toen hij nog een klein kind was, vluchtte zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Moskou naar het zuiden van het Oeral-gebied, meer in de buurt van Kazachstan dan in de buurt van Oekraïne.
Zondag 26 juli, 20.15 uur.
Nureyev 450