Film
‘De mooiste jaren’ is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen.
Zondag 20 september, 11.00 uur en zondag 27 september, 20.15 uur.
Gli anni pi belli 450

In een doodnormaal gezin volgen we de innerlijke verwarring van de elfjarige dochter Emma (een fenomenale rol van nieuwkomer Toft Loholt) als zij en haar zus Caro van hun vader Thomas te horen krijgen dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan. Vanaf nu verandert hij zijn naam in Agnete. Zijn vrouw wil onmiddellijk van hem scheiden.
Zondag 20 en maandag 28 september, 20.15 uur.
A Perfectly Normal 450

De zeventienjarige Autumn is ongewenst zwanger. Ze wil het kind laten weghalen, maar dat mag in haar thuisstaat Pennsylvania alleen met toestemming van haar ouders. Maar thuis mogen ze niets van de zwangerschap weten. Hoe weinig het systeem kan en hoe beknellend het Amerikaanse systeem kan zijn, wordt nergens zo duidelijk als bij Autums lokale abortuskliniek.
Maandag 21 september, 20.15 uur.
Never Rarely Sometimes Always 450

Wanneer de hoogzwangere Samia bij Abla aanklopt voor onderdak wil die haar eerst niet binnenlaten. Abla heeft het immers al zwaar genoeg als alleenstaande moeder van een achtjarige dochter in Casablanca. Bij de kapsalon leek Samia even beet te hebben. Met haar dikke buik was ze op verschillende plekken in de stad aan het bedelen om een baantje. Maar toen ze ook om een slaapplek vroeg, trok de kapper zijn baanaanbod in.
Woensdag 23 september, 20.15 uur.
Adam 450

In 2016 bestempelde het blad Esquire Tom Hanks tot 'America's dad'. Uiteraard mag die titel met een korreltje zout worden genomen, maar hij is niet geheel uit de lucht gegrepen. Hanks' reputatie van vriendelijke en verstandige doch vrij normale man geeft hem iets vaderlijks, wat zich volop uitbetaalt in zijn rollen. Misschien nog wel het meest in personages die echt (hebben) bestaan.
Zondag 27 september 11.00 uur.
A Beautiful Day in the Neighborhood 450

In ’Proxima’ volgen we Sarah Loreau, een Franse astronaut, die zich voorbereidt op een langdurige missie aan boord van het International Space Station. Voordat de raketlancering vanaf een basis in Rusland plaatsvindt, moet ze een intensief trainingsprogramma doorlopen in 'Star City', net buiten Moskou.
Woensdag 30 september 20.15 uur en zondag 11 oktober, 11.00 uur.

Proxima 450

‘Trolls Wereldtour’ is het vervolg op de hitfilm ‘Trolls’ van DreamWorks Animation (‘Shrek’, ‘Madagascar’, ‘Kung-Fu Panda’). In een vrolijk en kleurrijk avontuur dat hen verder brengt dan ooit tevoren doen Poppy en Branch een grote ontdekking.
Vrijdag 2 oktober, 16.00 uur.
Trolls Wereldtour 450

De verteller zoekt in deze film met name naar oplossingen die al beschikbaar zijn en die een realistisch potentieel hebben om in grote mate bij te dragen aan een omkering van onze klimaatveranderingen. Na afloop van de film organiseren wij, Artishock Filmhuis en het burgerinitiatief Energie Actief Soest een discussie. Vertegenwoordigers van de Gemeente Soest, belast met het opstellen van duurzaamheidsplannen (energietransitie en omgevingsvisie), zijn voor dit nagesprek uitgenodigd.
Woensdag 7 en vrijdag 9 oktober, 20.15 uur.
2040 foto 350

Grace en Edward wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap aan de Engelse kust en zijn 29 jaar getrouwd. Grace is verbitterd en smeekt om liefde en aandacht van haar echtgenoot. Edward lijkt er onverschillig onder en niet bepaald gelukkig. Als hun zoon Jamie een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.
Zondag 4 oktober, 11.00 uur en zondag 11 oktober 20.15 uur.
Hope Gap 450

Vluchteling Francis maakt de gevaarlijke oversteek van Afrika naar Europa. Als hij uiteindelijk in Berlijn aankomt en aan een nieuw leven begint, zweert hij om dat als een goed mens te doen. Door zijn status als illegale vluchteling blijkt dat echter praktisch onmogelijk.
Zondag 4 en maandag 12 oktober, 20.15 uur.
Berlin Alexanderplatz 450

‘Fahim’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Fahim Mohammad en zijn vader Nura, die gedwongen waren Bangladesh te ontvluchten vanwege deelname aan een protest tegen de regering. In Frankrijk werd echter gedreigd met de uitzetting van het tweetal. Nura weigerde te vertrekken en verbleef nog een tijd lang illegaal met zijn zoon in Frankrijk.
Maandag 5 en woensdag 14 oktober, 20.15 uur.
Fahim 450

In de 19e eeuw wordt de Schotse Ada naar de geïsoleerde westkust van Nieuw-Zeeland gestuurd om te trouwen met een kolonist. Ada, die niet kan praten, arriveert samen met haar jonge dochter en een piano, haar surrogaatstem. Tegen de achtergrond van ruige bossen en kusten ontspint zich een onverwachte en diep sensuele relatie met een andere vreemdeling.
Zondag 18 oktober, 11.00 uur en zondag 25 oktober, 20.15 uur.
The Piano 450

‘Babyteeth’ is een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter Milla ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen.
Zondag 18 en maandag 26 oktober, 20.15 uur.
Babyteeth 450

In 1894 wordt de Joodse officier Alfred Dreyfus ten onrechte veroordeeld voor spionage: een schandaal dat de antisemitische Franse politiek jarenlang op zijn kop zou zetten. De 86-jarige Polanski brengt deze beruchte episode indrukwekkend tot leven, met grootse decors en spannende rechtbankscènes.
Maandag 19 en woensdag 28 oktober, 20.15 uur.
J accuse 450

In de zomer van 1985 wordt de zestienjarige Alex van zijn sokken geblazen door de twee jaar oudere, wereldwijze David. De zomervakantie is net begonnen als Alexis, na het kapseizen van zijn zeilbootje, wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap.
Woensdag 21 oktober, 20.15 uur en zondag 1 november, 11.00 uur.
Ete85 2 450

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg.
Zondag 25 oktober, 11.00 uur en zondag 1 november, 20.15 uur.
Paradise Drifters 450

In de Piraten Van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de twaalfjarige Michiel, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.
Vrijdag 6 november, 16.00 uur.
De Piraten van Hiernaast 450