Film
Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee.
Maandag 20 en woensdag 29 september, 20.15 uur.
 Minari 450

Poëtisch meesterwerk van de Chinese Zhao over de Amerikaanse Fern, een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen.
Woensdag 22 september, 20.15 uur en zondag 3 oktober, 11.00 uur.
 Nomadland 450

De zwarte messias uit de titel is Black Panther Fred Hampton en zijn Judas is Bill O’Neal, een kruimelcrimineel die eind jaren zestig door de FBI wordt geronseld om te infiltreren bij Hamptons afdeling van de Black Panther Party for Self-Defense in Chicago. Waar gebeurd, wat deze tragische geschiedenis nog aangrijpender maakt.
Vrijdag 24 september en maandag 4 oktober, 20.15 uur.
 Judas and the Black Messiah 450

Op 25 en 26 september wordt er in Soest en Soesterberg het "Cultuur Herstart Festival" gehouden.
Eén van de activiteiten is deze filmvoorstelling op zondag 26 september om 11.00 uur.
 Summer of Soul 450

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.
Zondag 26 september om 20.15 uur en een extra voorstelling op zondag 3 oktober om 20.15 uur.
 De Slag Om De Schelde 450

Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media. Sylwia houdt van alle aandacht, maar ondanks de bewondering van haar fans is ze vooral op zoek naar intimiteit.
Maandag 27 september en woensdag 6 oktober, 20.15 uur.
 Sweat 450

Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad, waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand.
Vrijdag 1 oktober, 16.00 uur.
 De ApenPrins 450

Film in het kader van de dag van de duurzaamheid, samen met EAS.
Klimaatactiviste Greta Thunberg, dankzij unieke toegang tot haar leven zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag.
Zondag 10 oktober, 10.30 uur.
I Am Greta 450

Fransman Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk ‘Le père’ tot dit Engelstalige drama, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt, die de grip op zijn leven verliest in een Londens appartement. Dochter Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader, die steeds weer alle hulp afwijst.
Maandag 11 en woensdag 20 oktober, 20.15 uur.
 The Father 450

Voor dramatisch effect is een aantal flinke contrasten altijd lekker. Het is dan ook niet voor niets dat veel scenaristen en regisseurs dikwijls personages tegenover elkaar zetten die op alle denkbare manier van elkaar verschillen. Tegenpolen trekken elkaar aan, een credo dat niet alleen voor de liefde geldt.
Woensdag 13 oktober, 20.15 uur en zondag 24 oktober, 11.00 uur.
 Envole Moi 450

Terwijl Woodstock en de gelijknamige, Oscarwinnende documentaire-registratie ervan geschiedenis schreven, vond in 1969 nog een ander revolutionair muziekfestival plaats. Ook dat werd gefilmd, maar die registratie lag bij gebrek aan interesse een halve eeuw op de plank.
Zondag 17 oktober, 11.00 uur en maandag 25 oktober, 20.15 uur.
 Summer of Soul 450

Komisch drama over kwartet uitgebluste leraren die beginnen aan gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden.
Maandag 18 en woensdag 27 oktober, 20.15 uur.
 Druk 450

Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.
Zondag 31 oktober, 11.00 uur en 8 november, 20.15 uur.
 Frida Viva La Vida 400