Home

JAZZCONCERT HENK KRAAIJEVELD 5-tet

Zaterdag 15 april, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.

 

Bekroond jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid.
2304Henk Kraaijeveld2

Bij Artishock hebben we zo nu en dan een zangeres op het podium staan, maar een zanger! Daar komt verandering in want zanger Henk Kraaijeveld maakt zijn opwachting hier.

Kraaijeveld is opgegroeid met klassieke (koor)muziek en The Beatles en is beïnvloed door muzikanten als zanger Kurt Elling (vanzelfsprekend voor een zanger), bassist en zangeres Esperanza Spalding en bassist Avishai Cohen. Volgens Jazzenzo is Kraaijeveld ook beïnvloed door John Coltrane en Pat Metheny. Niet enkel zangers als inspiratiebron dus! Henk Kraaijeveld is in 2012 cum laude afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde zijn opleiding aan de Manhattan School of Music in New York. Slagwerker Philippe Lemm deed daar ook een aanvullende opleiding. Begin 2013 won Kraaijeveld zowel de jury- als de publieksprijs bij de 10e editie van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours.

Hij voelt zich zowel singer-songwriter als jazzvocalist. Kraaijeveld valt op door zijn sterke teksten en zijn verrassende improvisaties. In 2018 verschijnt zijn debuutalbum 'Passengers’. We horen persoonlijke verhalen en beschouwingen over liefde, eenzaamheid en avontuur. Als het om componeren gaat, vormt Kraaijeveld een machtige twee-eenheid met pianist Daan Herweg. Ze tekenen gezamenlijk voor de meeste composities. Het motorblok van de band dus! De bassist van de band, Tobias Nijboer kennen we van het klassieke ensemble Fuse, de huisband van Podium Klassiek (voorheen Podium Witteman). Verwonderlijk? Nee, want er zijn opnames bekend waarin gastsolist Lucie Horsch op blokfluit samen met Fuse ‘Ornithology’ van Charlie Parker ten gehore brengt. Heel virtuoos! Saxofonist Paul van der Feen kennen we van het Metropole Orkest.
Het concert bij Artishock zal een cd-presentatie van het in 2022 uitgekomen album 'Patches of Sky’ zijn. Luister, om een indruk te krijgen van Kraaijeveld, naar de 'vocal jazz cover’ van ‘Adam's Apple’ van de onlangs overleden saxofonist Wayne Shorter en je komt onder de bekoring van de muzikanten. Het kon wel eens druk worden als Henk Kraaijeveld langskomt. 

Bezetting: Henk Kraaijeveld – zang; Daan Herweg – piano; Paul van der Feen – sax; Tobias Nijboer – bas; Roberto Pistolesi - drums.

www.henkkraaijeveld.com
https://www.youtube.com/watch?v=rxo622T24Gc