Programma

  
 ZA 15 JUN Jazzconcert: 'Zinder'
  Jazz trompettist Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land met haar soulvolle en energieke spel.
 ZAAL OPEN  20:00 uur
 AANVANG  20:30 uur  Snel kaartjes kopen
 ENTREE  € 15,00  
 LEDEN  € 10,00 

2406Suzan VenemanfotoJuliaBoHeijnenTrompettiste Suzan Veneman kennen we als lid van de vaste bezetting van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en van het Beets New Jazz Orchestra (met pianist Peter Beets) maar natuurlijk ook en vooral van het Suzan Veneman Sextet. Het debuutalbum ‘Migrations of the Mind’ van haar sextet werd gepresenteerd in het Bimhuis op 12 maart 2022. Op deze cd staat een driedelige suite die de emoties verklankt die Veneman had nadat ze de diagnose MS kreeg. Gevoelens van acceptatie en nieuwe inspiratie ook! Veneman is ook componist en arrangeur. Laat haar maar prachtige blazersarrangementen schrijven!
Nu is er een nieuw ensemble waarin ze zich ook kan uitleven als componist en arrangeur: Zinder! Dat ensemble is opgericht naar aanleiding van een uitnodiging van trompettist en componist Dave Douglas om nieuwe muziek te schrijven voor zijn ‘Festival of New Trumpet Music in 2021. Vervolgens kreeg Veneman daardoor voor de ‘Week van de Jazz’ van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals een compositieopdracht die leidde tot de première van nieuwe muziek in de Doelen in Rotterdam in 2022. Op 17 mei van dit jaar verschijnt haar nieuwe album met Zinder. De album release tour begint op 20 mei in het Bimhuis in Amsterdam.
Zinder is bijzonder. Vier trompettisten/bugelspelers (allen actief in het Beets New Jazz Orchestra) worden aangevuld met een bassist en een drummer. En wat voor een bassist en drummer. Contrabassist Tijs Klaassen hoorden we al eerder bij Artishock net zoals de fenomenale jonge drummer Wouter Kühne. Geen harmonie-instrument dus! Een zinderende blaaskapel! Levendig, vurig? Niet onstuimig. Eerder beheerste passie! Op streamingsites is de ‘single’ Sunbathing’ te horen. Mooi beschaafd, verfijnd geluid! Een jazzy harmonie! Muziek voor fijnproevers! Zinder verwijst vast naar zinderend maar wellicht ook naar zingeving of bezinning. Bij wijze van voorproefje kun je luisteren op youtube naar Suzan Veneman & friends met ‘A taste of spring’ in het programma Podium Klassiek van 27 maart 2024. Niet vier trompettisten maar wél vier blazers: bugel, saxofoon, trombone en bastuba of blaaspoep. Onder goedkeurende blikken van trompettiste Maite Hontelé. Welluidend, harmonieus, elegant!
We zullen vast lovend zijn over het kwartet trompetten met begeleiders. Grote kans dat we de loftrompet gaan steken over Zinder!

https://www.suzanvenemanmusic.com/about/(foto's Julia Bo Heijnen).2406Zinder album artworkbySuzanVeneman

Bezetting Zinder
:
Suzan Veneman – trumpet & flugelhorn, compositions
Alvaro Artime Jimenez - trumpet & flugelhorn

Gidon Nunez Vas - trumpet & flugelhorn
Kurt Weiss - trumpet & flugelhorn
Tijs Klaassen – double bass
Wouter Kühne – drum set