Evenementen

 


 

 ZO 24 MAR Suzanna Jansen 
  ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’
 ZAAL OPEN  15.00 uur  
 AANVANG  15.30 uur 

 

 ENTREE  € 10,00  
 LEDEN  € 7,50 

 BOEK-‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’

Lezing door schrijfster Suzanna Jansen

Zondag 24 maart 2024, 15.30 - 17.30 uur

Op deze laatste dag van de Boekenweek – met als thema ‘Bij ons in de familie’ – ben je van harte welkom bij de lezing van Suzanna Jansen over haar boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw (2023). Hierin schetst zij via het leven van haar in 1922 geboren moeder, Betsy Jansen-Dingemans, hoe zo’n vrouwenleven verliep. Met weinig tot geen kansen om te studeren, ontslagen worden de dag na het huwelijk, dikwijls in een vlot tempo kinderen krijgen en met een man als wettelijk hoofd van het gezin. Jansen laat zien hoe beknellend veel vrouwen hun leven ervoeren, hoe onontkoombaar de tweede feministische golf was, wat er politiek veranderde en welke invloed dat had en heeft op de levens van moeders en vrouwen en daarmee op die van vaders en mannen. 
 
Net als haar vorige bestseller Het pauperparadijs (59e druk!) is het moeilijk dit boek weg te leggen. Na de lezing is er gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan bij een glas (non-)alcoholisch en hapjes.
 
Boekhandel Van de Ven is aanwezig met een tafel vol boeken van de auteur, het Boekenweekgeschenk en Boekenweekessay en Suzanna Jansen zal naar hartenlust signeren.