Evenementen

  
 ZO 26 MEI Frank Nellen
  ‘De onzichtbaren’: een roman boordevol verháál
 ZAAL OPEN  15:00 uur  
 AANVANG  15:30 uur    
 ENTREE  € 10,00  
 LEDEN
Jongeren
(t/m 18)
€ 7,50
€ 5,00

‘De onzichtbaren’

Lezing door schrijver Frank Nellen

Of Frank Nellen op 13 mei de Libris Literatuurprijs 2024 nou wel of niet in ontvangst mag nemen, zijn boek ‘De onzichtbaren’ is een onbetwiste aanrader.

 Deze tweede roman van de jonge schrijver (1982) gaat over de vrienden Dani en Pavel, die eind jaren tachtig een onbezorgde jeugd beleven in Kyiv, Oekraïne. Het ongeluk in de kerncentrale van Tsjernobyl maakt daar een eind aan. Enkele jaren later stort de Sovjet-Unie in, waardoor de wereld van Russen en Oekraïners volkomen verandert. Het socialistische ideaal waarmee beide jongens opgroeiden, bestaat niet meer. Tijdens een roerige debatavond op de universiteit houdt Pavel een betoog tegen het socialisme. In De onzichtbaren gaat Dani op zoek naar de verdwenen Pavel. De levensverhalen van gewone mensen spelen daarbij een grote rol, evenals leugen en bedrog. 
 
Eerder dit jaar bekroonden de gezamenlijke boekverkopers de titel met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2024, omdat dit werk in hun ogen meer aandacht verdient. ‘Een roman boordevol verháál’, recenseerde De Volkskrant. 
 
Artishock Boek is apetrots dat Frank Nellen op zondagmiddag 26 mei naar Soest komt voor een interactieve presentatie: een lezing met beeldmateriaal en aansluitend een interview. Vragen vanuit het publiek zijn altijd welkom!

Auteursfoto: ©Melanie Marsman