Home

Dichters, denkers en beeldende kunst

Vrijdagavond 23 september, 20.00 uur

Speciale Salon van de wijsbegeerte

Op vrijdag 23 september wordt in Artishock in het kader van het 55-jarig bestaan van de vereniging een speciale Salon van de wijsbegeerte gehouden over het thema ‘Dichters, denkers en beeldende kunst’. Dat is ook het thema van de expositie die gedurende de maand september in Artishock te zien is.

De zeven exposanten laten werk zien waarbij ze zich vaak hebben laten inspireren door een gedicht of zelf een tekst uitzochten of schreven bij hun werk. Deze teksten worden ook tentoongesteld.
Tijdens de speciale Salon van de wijsbegeerte onderzoeken we de geheimzinnige relatie tussen woord en beeld. Kunnen die elkaar eigenlijk wel versterken? Is het niet zonder reden dat het zulke verschillende uitdrukkingsvormen zijn? Hoe komt het dat toch vaak een extra dimensie ontstaat? En dat een gedicht naast een schilderij soms een verrassende diepte krijgt? Hoe beleven de exposanten dat zelf?

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door twee van de zeven exposanten, Marijke te Vaarwerk en Eline Ulaen, die elk een van hun gedichten als lied ten gehore brengen waarbij ze zichzelf begeleiden op de gitaar.

De andere exposanten zijn: Hein Jaanus, Wim de Kam, Ineke Talen, Alena Tromp en Palescue.

2022 09 Wim de Kam site1
Bij de foto: Wim de Kam verbeeldt het idee van het gespeten leven van de schrijver Murakami.

Aansluitend aan deze extra Salon is er nog een kort speciaal concert van singer songwriter Eline Ulaen. Ze wordt dan vergezeld door Martijn van Donk (gitaar en zang) en Margot Blitz (zang).

Entree € 5,- Aanmelden via tel. (035) 602 4951 of via de website van Artishock.