Programma

Vanaf 6 juni kunt u genieten van de fototentoonstelling, onderdeel van het Cultuurfestival Soest 2009. De tentoonstelling bestaat uit werk van Soester amateurfotografen. Aan deze expositie zijn een publieksprijs en een juryprijs verbonden. U mag ter plekke uw stem uitbrengen. De jury bestaat uit Fred Schilder en Loek van Walsem; een natuurfotograaf en een glamourfotograaf.

De foto’s zijn gemaakt door:

Jaap van den Broek:  al 18 jaar werkzaam als fotograaf. Zeer veelzijdig, liefde voor volleybal en atlethiek en sinds kort natuurfotograaf.

Eveline Roskott:  bewerkt foto’s digitaal maar ook met pastelpotlood en penseel. Inspiratie in romantisch beeld en detail. Liefde voor jachthonden, landschap, architectuur en observatie van de mens in mijmering.

Huib Limberg: begon in de jaren 70 met het fotograferen van natuurverschijnselen. 1984 oprichting Fotogroep Soest. “Onscherpte vermijdt dat aandacht voor details het wezenlijke, de emotie van het moment, vervaagt. Ik werk thematisch met een absolute voorkeur voor esthetiek en creativiteit”. Zwart/wit series zoals verkeerstekens, 'bewogen' bomen, muurlandschappen, seriele fotografie-sequenties. En kleurenseries als billboards, etalages, bloemen/planten en spiegelingen.

Astrid de Zanger;  diverse invalshoeken. Speling van  licht, esthetica, mode, humor, werk in ontwikkeling.

Hans Zwakman:  foto’s van reizen, geïnspireerd door lichtinval, industriële onderwerpen.

Olga Goezinnen- Slagter:  uitgeefster en bekend als schrijfster van de kinderboeken Koetjeboe, Droom-boerderij, Mandala-kleurboek voor mensen van 7 – 90 jaar. Fotografeert eigen dieren en kinderen.

Hein Jaanus:  oog voor detail, fotografeert sinds de 60-er jaren. Melkig, heiig, geheimzinnig, oog voor bijzonderheden en bijzondere vormen.


De feestelijke opening van de expositie is op zaterdag 6 juni a.s. om 20.00 uur in Artishock, Steenhoffstraat 46a.
De expositie wordt gecombineerd met Artishock's Jazz-Club met Perron 5B en Changes + Rosamint Faas (zang). De expositie loopt in principe tot 27 juni en is opengesteld op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur en op de filmhuisavonden zondag- en maandagavond van 21.30 uur tot 22.30 uur. 
Iedereen is welkom; de toegang is gratis. Nadere informatie: Semmy Prinsen huismeester (035) 601 95 77.