Klassiek

Zondag 25 november 15:30 uur, Kwintet Zayna.

Leden € 8,00; niet leden € 10,00

Zondag 25 november komt Kamal Hors, componist en ud-speler, naar Artishock. Kamal Hors is Marokkaans van geboorte maar woont al sinds 1981 in Nederland. Naast de ud bespeelt hij ook de sentir, de gimbri en een aantal percussie- instrumenten. Hij treedt op veel plaatsen in de wereld op met diverse ensembles, schrijft in opdracht composities voor projecten en theaterstukken en verzorgt workshops over Arabische en Marokkaanse muziek.
Samen met de Marokkaanse zanger Anas Habib en nog een drietal musici brengt hij nu in Artishock zijn programma Zayna met als ondertitel

 “Een muziekvoorstelling over het geheim van de liefde”.

Kamal Hors heeft voor deze voorstelling zijn eigen composities geschreven op basis van bestaande oude en moderne Arabische poëzie en muziek. In maar een enkel geval gebruikt hij bestaande melodieën. De andere musici mogen hier vrij op improviseren om weer een andere dimensie aan de teksten toe te voegen. Het resultaat is een bijzondere samensmelting van poëzie, Arabische muziek en improvisatie.

Met deze voorstelling wil Kamal Hors graag een artistieke kant van de Arabische cultuur laten zien. Zijn hoop is dat mensen in deze verwarrende tijden betekenis kunnen halen uit de gedichten en de muziek.

Kamal Hors, ud (Arabische luit), zang 2018 11 ZAYNA AS klein Anas Habib, zang, def
Pieter de Mast, sax, fluiten,
Sebastiaan van Delft, toetsen
Modar Salama, percussie

Kom in de gezellige huiskamersfeer van Artishock luisteren naar dit unieke concert.