Programma

Kaldeway, van Velsen en Visser

Zondag, 26 november 2023, 15.30 uur.

 

Entree € 12, leden € 10. Reserveren 030 2203949

MUZIEK UIT DE LATE BAROK

Jan Kaldeway, viola da gamba
Julia van Velsen, viola da gamba
Martine Visser, klavecimbel

Deze middag gaat de aandacht speciaal uit naar de grote componisten uit de late Barok en wel in het bijzonder naar de wijze waarop zij hun composities voor solo-instrument en klavecimbel schreven.
Gewoonlijk was dit in de vorm van een melodie met een begeleidende baslijn (basso continuo). Zeldzamer was de vorm van een triosonate, waarbij het klavecimbel een tweede melodielijn speelt én de begeleidende baslijn.
In dit concert staat special deze vorm van viola da gamba met obligaat klavecimbel centraal met aansprekende sonates van Händel, Bach, Telemann en Abel.

Jan Kaldeway wordt als gambist regelmatig gevraagd voor speciale projecten, hij maakt deel uit van het gemengde consort Chanterelle en heeft een bloeiende lespraktijk in Houten.

Julia van Velsen speelt al vele jaren met veel plezier gamba en is daarnaast nu gestart met een studie rechten in Utrecht.

Martine Visser heeft als docent klavecmbel gewerkt aan de Faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, zij treedt nog regelmatig open en geeft ook nog les aan privé-leerlingen.

Muziek dus om weer te komen genieten, met een drankje en lekkernij in de gezellige sfeer van Arishock.