Programma

Carminis Consort

Zondag, 25 februari 2024, 15.30 uur.

 

Artishock zet het klassieke nieuwe jaar 2024 door met een bijzonder concert van het Carminis Consort. Uiteraard hopen we hierbij onze trouwe bezoekers weer te mogen verwelkomen. Maar ook diegenen die nog niet kennis maakten met deze bijzondere reeks klassieke concerten begroeten we graag van harte in Artishock.

Het Carminis Consort is een ensemble voor Oude Muziek. Het heeft inmiddels een indrukwekkende reeks van concerten op vele podia op haar naam staan. Het legt zich met name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok, een repertoire dat toch wel te weinig op concerten te beluisteren valt en goede  aandacht verdient. Het Consort beschikt daartoe niet alleen over een hoge sopraan en een mezzosopraan – een ideale combinatie voor dit repertoire – maar ook over een gevarieerde continuo-bezetting.

‘DUO SERAPHIM (Les Petits Motets)’ is de titel van het programma van deze middag dat zich concentreert op componisten die allen in Parijs aan het Hof en/of in de kerken hebben gewerkt. Ook de Vlaming Du Mont en de Italiaan Lorenzani behoren hiertoe. De term ‘le Petit Motet’ heeft betrekking op de muziek uit die tijd die geschreven is voor één of enkele zangstemmen en continuo.

De leden van het Carminis Consort zijn:
Ineke Baksteen (sopraan)
Margareth Iping (mezzosopraan)
René Slotboom (viola da gamba)
Tjalling Roosjen (klavecimbel)

Muziek dus om weer te komen genieten, met een drankje en lekkernij in de gezellige sfeer van Artishock.

Leden 10€, niet-leden 12€, reserveren 0302203949

Carminis Consort klein