Archief

Zondag 26 april, aanvang 15.00 uur

Reserveren kan onder menukeuze 'Klassiek'

De Olifant - Een muzikale vertelling voor kinderen vanaf 6 jaar

Nadja is al een tijdje ziek. Ze wordt maar niet beter. De dokters weten niet wat er aan de hand is. Wat ze wel weten is dat Nadja zich niet mag vervelen. Vader en moeder proberen haar op te vrolijken, maar Nadja wil niets. Geen pop, geen chocolademelk met koekjes. Zelfs geen vriendjes om mee te spelen. Of toch wel?
Op een ochtend weet Nadja ineens wat ze wil: een olifant. Niet zo eentje uit een prentenboek of eentje van speelgoed. Nee, ze wil een echte...

Een vrolijke voorstelling over je somber voelen en over vriendschap. Over je fantasie waarin niets onmogelijk is. Over dromen zo groot als een olifant.

De muziektheater voorstelling De Olifant is gebaseerd op het verhaal De Olifant van de Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) en 'Muziek voor Kinderen', opus 65, geschreven door de beroemde Russische componist Sergej Prokofjev (1891-1953). Koeprin is een heel bekende schrijver in Rusland, maar nauwelijks bekend in Nederland. Prokofjev kennen we vooral door zijn vaak uitgevoerde muziek voor kinderen Peter en de Wolf. Maar de componist heeft meer muziek voor kinderen geschreven, zoals deze pianocyclus, die Troupe A'dour gebruikt in de voorstelling De Olifant.

2015 03 olifantflyer

 

 

 

Vertaling : Monse Weijers
Concept : Irina Parfenova
Spel, zang, ukelele : Janneke Everaars
Piano : Irina Parfenova
Regie : Pieter Scholten

Entree volwassenen € 10,00 (leden € 8,00) kinderen € 5,00
De vertelling duurt ca. een uur; er is geen pauze.