PodiumPlus

Claudia y Manito, ‘Arpamor’.

Zondag, 18 jun 2023, 15:00 uur (Toegang € 12,- / leden € 10,-)


Claudia Y ManitoManito is bepaald geen onbekende op ons podium. Zo stond hij ook op vrijdagavond 5 september 2008 in Artishock voor de liefhebber van latin-muziek met een bijzonder concert samen met Claudia. De ruim veertig bezoekers waren in het intieme filmtheater van het begin tot het eind geboeid door het muzikale tweetal dat een heel afwisselend programma bracht met muziek uit diverse Zuid-Amerikaanse landen. In 2016 verwelkomden we hem nogmaals nu bracht hij prachtige gipsyswing als trio Manouche en in 2017 met Monica Corona Spaanstalige liederen.

Hoe bijzonder is het dat wij nu, vijftien jaar later, Claudia en Manito weer mogen ontvangen. Zij hebben een inmiddels verder gerijpt repertoire met een verfijnde selectie van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Een aantal van deze nummers kennen we ook van Los Paraguayos. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; zij begeleidt zichzelf hierbij op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.

Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Het concert heeft iets weg van de combinatie Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer, alleen geen bandoneon maar flink wat flamencogitaar temperament. Meer weten? Zie www.claudiaymanito.nl.

Wij als vrijwilligers van de werkgroep PodiumPlus zijn blij met deze waardige afsluiting van dit culturele seizoen en blikken graag met jullie terug op eindelijk weer een mooie achterliggende periode.

De werkgroep PodiumPlus.