Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

Meike van de Linde zingt….van alles!

 

Zondag 20 januari

Zaal open 14.15, aanvang concert 15.00

 Reserveer hier: https://www.artishock-soest.nl/podiumplus/reserveren

image 2018 11 25

Al voor het 6e jaar op rij zingt Meike van de Linde bij Podium Plus en dat is niet voor niks. Met haar vaste begeleiders Bam aan de piano en Daniel op contrabas heeft zij een nieuw programma samengesteld waarin ze écht van alles zingt: chansons, musical, kleinkunst, jazz en eigen geschreven liedjes. Met haar warme stem en stevige podiumpersoonlijkheid weet ze het publiek de hele middag mee te nemen. Wie er al een keer bij was weet dat het een feest zal worden. Reserveer daarom snel: deze concerten zijn steevast uitverkocht!

Meike zingt al zo lang ze zich kan heugen en heeft daarin al heel wat meegemaakt. Er zijn niet veel genres waar ze niet op z’n minst van geproefd heeft. Het begon met diverse rollen in musicals op de middelbare school, compleet met orkest en vele tientallen leerlingen die zongen, dansten en speelden. Een fantastische start voor een jonge zangeres die alles opvrat wat er maar langs kwam. Zangles nemen was  toen natuurlijk logisch. De pedagoge was zo enthousiast dat ze Meike van alles liet uitproberen: van liedjes van Louis Davids en Benjamin Britten tot atonale liederen van Messiaen, opera-aria’s en liederen van Mahler, chansons, musical, pop, dan weer meerstemmig Sjostakovitsj of Gershwin. Hierdoor ontwikkelde Meike een heel brede smaak op muziek- en zanggebied. Het conservatorium leek een mooie volgende stap, maar daar kon Meike, in een keurslijf van klassieke muziek gedwongen, niet goed aarden. Meespelen in diverse muziekproducties en optreden in het chaotische, anarchistische Theaterrestaurant Goldmund te Den Haag leverde haar des te meer op. Daar stond ze zowat knie-aan-knie met het publiek en moest ze wel zorgen dat ze wist wat ze deed, anders werd er domweg door het optreden heen gepraat en geschreeuwd. Een schitterende leerschool voor het opbouwen van kleinkunstrepertoire en ook dat viel bij Meike in zeer vruchtbare aarde. Vanuit Goldmund ging ze met een bevriend pianist optreden in opdracht, voor talloze bedrijven, organisaties en ook veel voor diners en particuliere feestjes. Dat doet ze tot op de dag van vandaag. Verder speelde ze in diverse projecten en producties, zoals opera, musical, revue en wat al niet meer. Sinds een jaar of 8 trekt Meike op met pianist Bam en later ook bassist Daniel en is ze eigen liedjes gaan schrijven. Hieruit kwam onder andere voort: een prachtig Shaffy-programma, een voorstelling met liederen van Kurt Weill en Hans Eissler, ‘Dit is zo mooi’ met een mix van de betere Nederlandse kleinkunst en ‘Alles van Waarde’ - opnieuw een kleinkunstgericht muziekprogramma waarin voor het eerst eigen liedjes opgenomen waren.

Voor het optreden van 20 januari 2019 in Artishock - het 6e optreden op rij! - gaat Meike samen met Bam en Daniel putten uit de enorm rijke en brede bron, die zij in de loop van de jaren met elkaar hebben weten op te bouwen. Dit wordt een bijkans caleidoscopisch programma, met uiteraard eigen werk. Wat het ook gaat worden, in Soest weten we al lang: als Meike gaat zingen, kun je er blind heen. Het is altijd de moeite waard, het raakt, het mag wat schuren, maar het is altijd een feestje. Dit komt mede door het vertrouwen dat wederzijds is opgebouwd tussen Artishock en Meike. Bent u er ook bij, 20 januari? Welkom!