Voorstellingen

  

 ZO 16 JUN

Jan Wouter Oostenrijk
  Traveling East
Voorprogramma: Xuan Meijdam

 ZAAL OPEN  14:30 uur  
 AANVANG  15:00 uur    Snel kaartjes kopen
 ENTREE  € 12,50  
 LEDEN  € 10,00 

Jan Wouter OostenrijkIn de voorbije maanden koersten wij westwaarts. Deze maand iets heel anders, dat mogen jullie natuurlijk van PodiumPlus verwachten, oostwaarts. Of eigenlijk ook niet helemaal, want het wordt een samensmelting van Oost en West, misschien een voorzichtige depolarisatie?

De Maghreb! Een gebied dat zich uitstrekt van Mali tot Noord-West-Afrika en het noordoostelijk gebied van het Afrikaanse continent. Dit zou je het ‘werkterrein’ mogen noemen van onze gast van deze maand: de Nederlandse gitarist Jan Wouter Oostenrijk. Hij haalde daar zijn inspiratie om hier zijn Maghreb Jazz te kunnen ontwikkelen.

Jan Wouter is een gitaarmaster met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij oosterse klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots. Unieke muziek!

Hij studeerde in 1994 af als jazzgitarist en improviserend musicus aan het conservatorium van Amsterdam. Kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Railand. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz.

Met zijn solo programma Traveling East neemt hij ons deze dag mee op een fascinerende reis met betoverende trans momenten. Technisch begaafd en met gevoel voor emotie en avontuur versmelten jazz en Arabisch gitaarspel moeiteloos tot een organisch geheel.

Nog steeds nieuwsgierig naar dit unieke concert dat niet alleen bijzonder is maar ook doordrenkt met virtuoos gitaarspel? Kijk dan op zijn site naar Traveling East: http://www.jwo.nu 

Voorprogramma: Xuan Meijdam

In het voorprogramma kunt u genieten van het pianospel van Xuan Meijdam, een talentvolle zestienjarige muzikant uit Soest. Hij componeert en produceert muziek en speelt piano. Xuan heeft zichzelf leren piano spelen en maakt zich graag de moeilijkste stukken eigen ondanks de handicap aan zijn linkerhand. Met zijn muziek wil hij mensen in het hart raken en tonen dat je je dromen kunt realiseren ondanks fysieke, mentale of emotionele tegenslagen. In het voorprogramma van Podium Plus speelt hij eigen en eigenzinnig neo-klassiek werk en enkele stukken van andere componisten.