Theater

“Bier en Tieten” - maatschappelijk verantwoord theater

"Bier en Tieten" Een vrolijke voorstelling waarin alles waar we ons tegenwoordig boos over maken op de hak wordt genomen. Lachen om het eigen gelijk, simplisme, genitalia, kinderfeesten en de dwaasheid van vijandschap.

Vrijdag 3 februari, 20.15 uur, entree Prijs € 13,50 (leden € 10,00)

Theater 3 februari 2023 Bier en TietenFoto Erik van Rosmalen

We leven in een tijd van sterke meningen. En sterke meningen zijn eigenlijk heel grappig. Ze maken ziende blind, luisterend doof en zijn de bron van talloze onnodige conflicten: kortom ideaal materiaal voor komedie. Daarom persifleren we met veel plezier comment sections, #metoo, en "alternatieve feiten" en klinkt bovendien de carnavalskraker Mansplainen Zit Mij In De Genen.

Bier en Tieten - maatschappelijk verantwoord theater opent de deur naar een veiliger publiek debat door iedere kant van ieder conflict precies even serieus te nemen, namelijk: zo min mogelijk. Alle kanten worden even hard voor gek gezet, te beginnen met de spelers zelf. Kom meelachen. Samen om onszelf lachen is een mooi begin van beter luisteren en minder schreeuwen. En dan hoor je plots heel mooie verhalen.

Script en spel: Esther Noyon en Roemer Lievaart
Regie: Annemieke van Westerloo


https://youtu.be/9wc6rDfxIRk

Esther Noyen    Esther Noyon (1992), artistiek leider/maker/acteur studeerde in 2020 af aan de vierjarige acteursopleiding aan theaterschool de Trap in Amsterdam, speelde op het Fringe festival 2020 en in een virale video van BNN (2019). Theater is voor Esther de tweede liefde in het leven, naast keiharde rock ‘n roll. Klassiek geschoolde, kritische denker, onconventioneel en meer vent dan menige man.

Roemer Lievaart    Roemer Lievaart (1967), artistiek leider/maker/acteur studeerde scenario aan de Nederlandse Filmacademie (1992-1997) en deed de vierjarige acteursopleiding aan theaterschool De Trap (2008-2011 en 2015-2016). Hij schreef het vuistdikke boek "Films Maken" (60.000 exemplaren verkocht), en toneelstukken (o.a. de pikzwarte zusterkomedie Hoekstenen). Hij regisseerde diverse stukken (Herzberg, Pinter, Beckett) en is sinds 2001 theaterdocent en professioneel improvisatieacteur, gespecialiseerd in het improviseren van complete toneelstukken. En meer wijf dan menige vrouw.

Annemieke van Westerloo    Annemieke van Westerloo, regisseur "Bier en Tieten - maatschappelijk verantwoord theater" is sinds 2004 werkzaam als actrice en theatermaker. Alles wat Annemieke maakt, speelt en regisseert is een uitnodiging vanuit het hart. Ze bevraagt het publiek met "wat maakt dat we de dingen doen zoals we ze doen?". 
Een aantal van de voorstellingen die ze regisseerde werden geprogrammeerd voor festival Woest en Bijster, Sonsbeek Theater Avenue en Theater na de Dam. www.vanwesterlooproducties.com