Theater

Drie professionele Kleinkunstenaars na elkaar. Humor, verrassing, ontroering.

Ingeburgerd & De del van Rembrandt & Slagroomtoet, grotesk en grenzeloos consumeren

Theater vrijdag 1 dec 2023 Aanvang 20.15 uur, entree prijs €15 (leden € 13,50)

 

TSZ Maj Daniil en Belinda


Ingeburgerd:
door Daniil Aleksin.

Laat je meenemen door Daniil Aleksin in zijn wereld van ‘Inburgeren’. Vanuit zijn Wit-Russische achtergrond vertelt hij op een humoristische, fysieke en ontroerende manier over zijn komst naar Nederland.

Daniil neemt het publiek op fraaie manier mee in zijn verrassende en soms shockerende voorstelling. Niets is voor hem te gek. Op de aardse dagelijkse werkelijkheid na. Bewegingstheater, originele stand-up comedy en diverse disciplines brengt hij samen. Hij laat zowel de vrouw als de man door zich heen schemeren en in zijn werk vind je ook zijn liefde voor taal en cultuur terug. Daniil gebruikt graag zijn gevoel, onder andere voor humor.

De del van Rembrandt: door Belinda Oud.

Welkom bij de Hendrickje Stoffels show! Het verhaal van een vrouw uit de 17e eeuw. Verteld en bezongen in hertaalde popsongs. Opdat je nooit en te nimmer ondergeschikt zal zijn aan een schilder, een kerk of welke maatschappelijke druk dan ook.

Belinda is een fijne nieuwkomer binnen de jonge garde kleinkunstenaars. Op het podium heeft ze een klassiek voorkomen, weerkaatsend licht in haar ogen en een krachtige stem. Ze heeft altijd een vindingrijke manier om een situatie te bevragen of onderuit te halen. Dit levert soms intieme, soms groteske scenes op, altijd met een snufje liefde en hier en daar een hilarische wending.

Slagroomtoet: door Maj van der Mersch.

Ga mee op een muzikale reis door onze wereld van grenzeloos consumeren. Langs loempia’s en goudhavens, slagroomtaarten en zandmijnen, haverkoeken en ijzer. Onder begeleiding van virtuoze gitarist Maurits van der Mersch beschouwt Maj de wereld met een vrolijke nood/t. Speladvies: Els van Maurik.

Maj is een beeldende verteller en zangeres. Ze haalt wereldproblematiek aan in haar liedjes, mime, teksten en gedichten. En doet dit met een flinke portie eerlijkheid en humor. Ondersteund door de accordeon. Maj zet talen en klassiekers in met de strekking dat we allemaal mensen zijn met dezelfde behoeften.