Theater

 

The Last Five Years, door Marleen van Daalen en Tom Manussen

Vrijdag 3 november, 20.15 uur, entree Prijs € 15 (leden € 13,50)

UITVERKOCHT

 

The Last Five Years is een tweepersoonsmusical over Jamie en Cathy en hun vijfjarige huwelijk, geschreven door Jason Robert Brown. Al in de eerste vijf minuten wordt duidelijk dat dit liefdesverhaal geen happy end heeft. Jamie vertelt het verhaal van hun relatie in chronologische volgorde (van begin tot eind). Cathy daarentegen gaat van het einde terug naar het begin. De tweede verhalen kruisen op de bruiloft, het enige moment waarop er rechtstreekse interactie is tussen de twee hoofdrolspelers.

De oorsprong van de musical ‘The last five years’ neemt ons mee terug naar het begin van het nieuwe millennium. Songwriter Jason Robert Brown heeft net de partituren voor zijn project ‘Parade’ afgerond. Een musical wat hem maar liefst 5 jaar kostte om te schrijven en jammer genoeg maar voor 4 maanden op Broadway te zien is geweest. Ok, het leverde hem een Tony Award op, maar de grote hit bleef uit.

Recensie : Dit was zó gaaf: 'The last five years', over de liefde en het leven in al z'n facetten! In een geweldig huis, een prachtig geregisseerd stuk en met twee geweldige spelers.

 Marleen van Dalen acteert, zingt, regisseert,
schrijft, adviseert en inspireert!
 Tom ManussenTom Manussen speelt, zingt