Archief

Theatersportwedstrijd

Zondag 22 december 2019  van 15.30-17.30 uur

Flyer theatersport

 

Stel je voor: het publiek zegt dat je moeder en zoon bent. Of dokter en patiënt. Of een verliefd stelletje. Het publiek zegt ook waar jullie je bevinden: op de camping, in het restaurant of in de sportschool. Het zegt ook nog wat jullie probleem is. En dan: spelen maar!

Dit is theatersport. Het komt aan op improvisatie. Op accepteren wat je tegenspeler zegt en doet, op positief blijven en toch ook op logica. Theatersporters, niet bang om te falen, kunnen stijgen tot grote hoogten en gaan soms faliekant de mist in. Voor het publiek is dat spannend en grappig om te zien. “Hij of zij liever dan ik.”

Welke theatersportgroep is de leukste? Zondagmiddag 22 december treedt Retourtje Vooruit uit Soest in het strijdperk tegen Schroefjes Los uit Utrecht. Samen met twee strenge rechters die het spel bewaken, bepaalt het publiek welke groep het best bizarre relaties, vreemde situaties, intense emoties oplost. Of welke het best improviseert met een fantasielied of in fantasietaal (djebbertalk). Pianist en componist Bam Commijs begeleidt de spelers muzikaal.

Entree: € 5,00 per persoon. Kinderen t/m 16 jaar gratis. De voorstelling begint om 15.30 uur, duurt tot 17.30 uur en na afloop is er een nazit. Het adres: Artishock, Steenhoffstraat 46a.

Zelf ervaren wat improvisatietheater met je doet? Kom een uurtje eerder en warm samen met ons op om 14.30 uur.

´Retourtje Vooruit´ is een theatersportgroep uit Soest met inmiddels 18 leden. 

Liever een volgende keer? Save the date: 22 maart 2020 speelt Retourtje Vooruit weer in Artishock. Muzikaal begeleid door Bas Bons.