Archief

“De Aftrap”

Vrijdag 1 september, 20.15 uur, entree Prijs € 15,00 (leden € 13,50)

 
Joffrey Verhoef, Een kwestie van stemmingen uit "Blessuretijd" van Jeroen van den Berg.

IMG-20230610-WA0011_Joffrey_2.jpg foto Vijay Slager

"Het is een kwestie van stemmingen, maar daarna komt ze terug. Toch? Blijf nog even zitten alsjeblieft, er is nog zo veel dat ik wil vertellen. Er zijn er al zo veel dood die ik nog gekend heb. Ik weet niet hoe het nu verder moet..."
Joffrey Verhoef speelt meneer De Graaf, een eenzame en verloren man op zoek naar een stukje menselijke connectie, in deze monoloog uit het stuk "Blessuretijd" van Jeroen van den Berg.

Joffrey Verhoef (36) uit Utrecht is vader en werkt bij de Rechtspraak. Hij houdt al zijn hele leven van acteren en heeft in vele amateur voorstellingen geschitterd. Op zijn 34e durfde hij er eindelijk écht voor te gaan en nu studeert hij aan Theaterschool De Trap. Joffrey houdt ervan om voor iedereen herkenbaar theater te maken dat een emotionele snaar raakt. De voorstelling "Een kwestie van stemmingen" gaat voor hem over eenzaamheid, het gemis van iets dat ooit geweest is en hoe moeilijk het kan zijn om door te leven zonder.

- Blowing door Sabine Voest, Maxime Duindam, Bram Wikkerink en Jonathan Steinebach.
       Regie Anouscha Fajdiga

Blowing_1_spelers.jpegFoto Vijay Slager 

Blowing is een wervelende brunch vol herkenbare familiedynamieken, existentiële angsten en allerhande beleg. Proost, op Els!
Het enige wat Els wil is een fijne verjaardag brunch met haar gezin. De cadeaus zijn ingepakt, de tafel is gedekt, de champagne staat koud én de camera is opgeladen. Niets lijkt een perfecte brunch in de weg te staan. Toch lopen de dingen niet volgens plan. Man Leo en kinderen Jurgen en Esther vinden het lastig aan Els haar verwachtingen te voldoen.

Sabine Voest is een derdejaars Acteren voor Theaterstudent. Een energieke speler, met een grote gedrevenheid, en een intrinsieke drang om op zoek te gaan naar wrijving op het toneel. “Daar waar wrijving is, gebeuren er interessante dingen,” aldus Sabine. Sabine’s engagement is voor haar een drijfveer bij zowel het maken- als bij het spelen van toneel. Ze vindt het interessant om op zoek te gaan naar herkenbaarheid, ofwel menselijkheid, in personages die door de buitenwereld in eerste instantie ogenschijnlijk als absurd of extreem worden gezien.
Maxime Duindam, begonnen aan acteren voor de camera en zit nu in het tweede jaar acteren voor theater.
Bram Wikkerink heeft zijn kantoorbestaan ingeruild voor een theatercarrière, hij wordt gekenmerkt door zijn enthousiasme, hang naar absurde humor en brede palet.
Jonathan Steinebach is speler, zanger, DJ en lastpak.
Anouscha Fajdiga is een derdejaars Theaterstudent. Met Blowing als haar eerste regie stuk, heeft ze haar liefde voor het maken van theater ontdekt. Ze gaat graag opzoek naar wat er omgaat in een mens. Waarom maken we bepaalde keuzes? Hoe kijken we naar de wereld? Dit soort vragen zoekt ze graag op in haar werk.

 

Grenslijn door Jella Loose
 Jella_Loose_Grenslijn.jpg

Overal zijn grenzen. Maar waar leg je die van jou? Wanneer wil je iemand dichterbij? Wanneer komt iemand te dichtbij? Geniet van de show!

Maker en spel: Jella Loose
Coach: Sytske van der Ster